Blog

Puterea cuvântului rostit

Afirmații pozitive / Credință / Cuvântul

Puterea cuvântului rostit

Puterea cuvântului rostit

Trebuie să fiți foarte atenți la cuvintele pe care le gândiți, dar și mai atenți la cele pe care le rostiți. Rostirea trebuie să re-vină la rostuire, la punerea in ordine a lucrurilor…

Ce cuvânt superb are limba română. ROSTUIRE. Ce cuvânt înţelept!

ROSTUIRE înseamnă, pe lângă sensul din arta ţesutului, şi punerea în ordine a lucrurilor, a treburilor, a celor casnice, dar mai abitir a treburilor comunităţii, a societăţii în care trăim…  Și avem mare nevoie de rostuire.

In multe țări, și în România o văd foarte des, oamenii au obiceiul extrem de toxic, atât individual, dar și la nivelul comunității, să pronunțe înjurături sau blesteme; uneori pentru te miri ce își înjură, sau, și mai grav, își blestemă părinții, copiii, vecinii, prietenii…

Evocarea diavolului s-a încetățenit chiar în vorbirea curentă. Este un obicei foarte urât, dar mai ales profund nefast, deoarece cuvintele creează condițiile pentru ca nenorocirile să sosească. Trebuie să fim foarte vigilenți și să nu folosim niciodată cuvinte negative la adresa cuiva, pentru ca aceste cuvinte negative vor continua să lucreze împotriva celui pe care l-ai vizat, dar mai ales împotriva ta. Nu imediat, nu pe loc, dar sigur pe termen mediu și lung.

Chiar dacă sunteți obligat să faceți critici la adresa cuiva, faceți-o cu bunăvoință, pentru a ajuta îndreptarea și nu pentru a jigni, nu sfârșiți cu defectele. Incepeți și sfârșiți conversația folosind cuvinte pozitive subliniind părți pozitive. Sublinierea unui defect sau a unei greșeli faceți-o o singură dată, nu reveniți și îngroșați dacă doriți rezultate pozitive.

„Căci din cuvintele tale vei fi scos fără vină și din cuvintele tale vei fi osândit.” – Matei 12:37

Cuvântul are o forță de care trebuie să devenim conștienți și să ținem seama în toate acțiunile noastre. Cuvântul poate zidi, sau poate distruge. Odată rostit, prin trecerea sa, declanșează forțe, provoacă emoții și reacții, stimulează entități și provoacă efecte extraordinare sau ireparabile. Evident, dacă am putea remedia imediat cuvintele urâte, nu s-ar produce stricăciuni: dar cu cât lăsăm să treacă timpul, cu atât cuvintele capătă efect distructiv. Timpul este deci un factor de care trebuie să ținem seama. Dacă a trecut prea mult timp, devine din ce în ce mai greu sa repari ceva. De aceea s-a spus: ”Inainte să apună soarele, împacă-te cu fratele tău”. Aceasta înseamnă că trebuie să reparăm cât putem de repede răul pe care l-am făcut altora prin gândurile, vorbele sau faptele noastre. Majoritatea oamenilor se lasă răscoliți de sentimente, spun ce le trece prin minte, dar într-o zi legea acțiunii și reacțiunii bate la ușa și spune: acum plătiți!

Trebuie deci să reparăm imediat, fără măcar să așteptăm ziua de mâine pentru că vorba zboară; este o forță, o putere care parcurge spațiul și acționează. Dar trebuie să știți totodată că mai există o putere încă și mai eficace și mai rapidă decât cuvântul; este gândul; și dacă vă puneți la lucru imediat prin gând, puteți ajunge din urma cuvântul.

Este dificil, bineînțeles, pentru că gândul aparține unei regiuni mult mai subtile decât cuvântul;  dar dacă vreți să remediați consecințele cuvintelor voastre puteți totuși să vă concentrați și să cereți mental ca răul să nu se producă. In acel moment nu reparați complet, dar evitați ce-i mai rău. Trebuie să fiți foarte rapid și gândul vostru să fie foarte intens, dacă nu, într-o zi, veți fi obligați să plătiți pentru răul pe care l-ați făcut.

Autor articol prof. dr. Ion Armeanu 

Comentariul meu.

În urma posturilor cu apă prelungite, am observat creșterea eficienței în rostuire, în rostirea cuvintelor binefăcătoare, afirmațiilor pozitive, autosugestiilor.

Am simțit foarte clar în cuvintele vorbite, multe vibrații înalte, cu încărcătură, cu forță. Credința că se întâmplă ceva bun, este mult mai ridicată la mine, atunci când postesc, așadar șansele să se „împlinească” cuvintele rostite sunt extrem de crescute. Am explorat și sentimentul că deja am primit ceea ce am cerut și am rostit cu convingere. Am făcut câteva teste și am lansat cuvinte/fraze/afirmații către 3 situații dificile din exteriorul meu și au avut efect în 3-4 zile. Am trăit niște momente de parcă se manifesta un miracol. Universul fizicii cuantice devine o realitate, iar pentru cei mai religioși și credincioși, Împărăția cerurilor devine mai tangibilă.

Așadar există o diferență majoră între starea și convingerea interioară pe care le are un om care ține post prelungit cu apă și cel care nu ține. Recomandarea mea este că dacă doriți o schimbare în bine sau urcarea la un alt nivel în mod eficient, orice exercițiu pe care îl faceți să fie însoțit de post total cu apă.

Poate că este timpul să învățăm să vorbim diferit dacă dorim ca ceva să se schimbe în viața noastră. Să gândim și să simțim altfel, având starea unei credințe în bine, în iubire, în bunătate și adevăr. Să aducem armonie între ceea ce simțim, gândim și vorbim. Cu siguranță că beneficiile aduse de puterea cuvintelor pe care le spunem și rostim, ne vor aduce multe și mari binecuvântări nouă cât și celorlalți. Nu degeaba se spune că „VORBA DULCE, MULT ADUCE.”

Dacă ne dorim să aducem în viața noastră mai multă armonie, ordine, vindecare, pace și prosperitate este indicat să începem cu rostirea, cu cuvântul, deoarece originea existenței noastre a început cu Cuvântul.

Vasile Nemeș 

Te poți ajuta!

Comment (1)

  1. […] După cum crezi aşa va fi.  […]

Adaugă o întrebare, un comentariu sau o recenzie.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *