Blog

Transformarea prin schimbarea minții

Terapie / Transformare

Transformarea prin schimbarea minții

Transformarea modului de “a fi” se realizează prin schimbarea minții.

“Schimbarea înseamnă să gândim superior felului în care ne simțim” spune dr. Joe Dispenza. Ce interesant sună și se pare că este la îndemâna noastră în același timp.

A ne schimba înseamnă să acționăm pe o frecvență superioară modului în care reacționăm la o emoție sau comportament memorat. Fiecare atitudine este un cumul de emoții și stări memorate cândva ca urmare a unor trăiri.

De exemplu dacă v-ați supărat, enervat, înfuriat  la o anumită situație exterioară, acea emoție va fi memorată și de fiecare dată când veți întâlni același gen de situații sau evenimente exterioare vă veți supăra sau enerva, fără să fiți conștienți măcar de acest fenomen. De ce? Pentru că la nivel cerebral s-a creat o conexiune neurală care a transmis corpului mesajul cum să reacționeze și acel gen de mesaj a fost memorat de creier.

De fiecare dată când apare în câmpul vizual sau în realitatea ta acel gen de situații imediat creierul va trimite semnalele necesare corpului fizic care va secreta chimismul necesar creării emoției respective susținut de fizic prin: roșeață a pielii, agitație, iritare, nerăbdare, etc. La câteva astfel de situații consolidați acest fel de a vă simți, continuând să gândiți într-un registru de frustrare, furie, iritare. Aceste gânduri repetitive însoțite de transformarea corpului fizic (roșu de furie, agitație, nerăbdare etc.) dețin acum controlul asupra a ceea ce gândiți. Deci ajungeți să gândiți așa cum vă simțiți. În acest moment corpul este cel care vă dirijează mintea. Ca să reușești transformarea la nivel profund dintr-un om supărat, nervos, iritat, într-un om cu atitudini de bucurie, pace, fericire, liniște, este nevoie de a schimba aceste conexiuni neurale conștient. Pentru asta e nevoie de prezență și atenție la tot ceea ce întâlnești.

Veți spune: cred că e obositor acest fel de a fi atent chiar la toate? Dar eu vă răspund că este minunat să trăiești așa pentru că prin această atenție tu de fapt trăiești real și vezi ce se întâmplă în tine și faci corelații cu ce se întâmplă în exteriorul tău, te bucuri de ceea ce faci pentru că realizezi că tu ai creat una sau alta și nu a fost mâna „hazardului”. Prin această atenție poți schimba într-o clipă prin poziția de observator ce manifești din interior spre exterior pentru crearea unei realități minunate așa cum vrei tu.

Cum spuneam mai sus dacă de obicei te supărai la un anumit comportament al cuiva, sau o situație exterioară când ești în prezent poți spune: de fapt nu am motiv de supărare, e alegerea lui (ei) să se comporte cum vrea, eu aleg să fiu bucuros și detașat de stările interne ale cuiva. Eu sunt în mine, cu mine și doar așa îl pot ajuta pe celălalt să manifeste ce vrea un timp și apoi dacă eu nu-i mai dau energie prin judecare, etichetare, critică își va da seama că acel comportament sau atitudine nu este constructivă pentru nimeni.

De cele mai multe ori când ești în această stare – de observator, detașare – și nu intri în rezonanță cu cel supărat sau nervos deodată îl vezi că spune ”ce am zis, ce am făcut?” etc, parcă se trezește dintr-o nebuloasă. Asta deoarece tu ai rămas ”treaz” și nu ai ”picat” în emoțiile manifestate de el. Am observat de-a lungul timpului că dacă unul este treaz în foarte scurt timp toți cei din jurul lui se trezesc și devin conștienți de ei, de ce fac, de ce spun și de cum se comportă.  Și uite așa dacă tu ești atent îi ajuți implicit pe toți cei cu care te întâlnești în realitatea ta.

Și uite așa realizăm schimbarea în interiorul nostru, iar mesajul nu mai pleacă inconștient de la creier spre corp ci tu fiind în observator transformi imediat acel gând în minte și la corp va pleca ultimul mesaj creat conștient.

Mult succes în a vă crea stările conștient prin observarea gândurilor voastre. Cu drag din cunoaștere și iubire pentru cunoaștere și iubire.

Autor articol: Psiholog Niculina Gheorghiță

Foto www.unsplash.com

Adaugă o întrebare, un comentariu sau o recenzie.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *