Transformare și vindecare

Transformare și vindecare

Probabil cea mai mare descoperire a generaţiei mele este aceea că o fiinţă umană îşi poate schimba viaţa prin schimbarea propriei atitudini.
– William James, fondatorul psihologiei moderne
Vindecarea și transformarea în bine a vieții este căutarea zilnică a milioane de oameni.
A te schimba înseamnă a trăi în mod plenar, în armonie cu cursul vieții deoarece viața este într-o continuă transformare. A evolua înseamnă a te schimba zilnic câte puțin devenind tot mai mult ceea ce tu vrei să devii.

Simpla existență presupune a te schimba la întâmplare, așa cum soarta te poartă. Asta este considerată a fi o viață risipită. Carl Gustav Jung, fondatorul psihologiei analitice, spune că: “Până când nu transformi inconştientul în conştient, acesta îţi va controla viaţa şi tu îl vei numi soartă.”

Se știe deja că rezistența în fața schimbării natural necesare, poate produce mult stres, durere, blocaje și suferință. O mare parte din oamenii nefericiți se află în starea respectivă din cauza împotrivirii lor la o schimbare luată în mod conștient.

Când eșecul, problemele, dificultățile, stresul, depresia se repetă la o anumită perioadă de timp, viața ne arată necesitatea unei schimbări imediate. Este adevărat că trebuie să învățăm să fim fericiți cu noi înșine așa cum suntem și să ne acceptăm, însă asta nu înseamnă evitarea evoluției și a dezvoltării personale, așa cum în mod greșit cred unii.

Fiecare om are o unicitate proprie și are potențial pentru ceva, cu care a fost înzestrat încă de la naștere, însă împrejurările și influențele cu care a crescut sunt acelea i-au format gândirea, obiceiurile și viața. Suntem în mare parte rezultatul influențelor din trecutul nostru. Acestea ne-au format personalitatea și ne-au creat convingerile de bază după care trăim, deoarece viața ne este determinată de convingerile noastre.

Dex-ul ne explică cuvântul personalitate.
“Persoană cu aptitudini deosebite și cu alese însușiri intelectuale și morale, având o contribuție valoroasă într-un anumit domeniu de activitate.” Ce înseamnă asta? Înseamnă că această persoană a trecut prin diverse schimbări intelectuale, evoluție personală, spirituală, sau de alt fel, care au ajutat-o să devină acea personalitate.
Dacă am avut șansa fericită să creștem în echilibru, într-o familie cu o atmosferă unde acea personalitate unică a putut să evolueze, atunci putem spune că am explorat o parte a potențialului nostru. Crescând în armonie cu valori solide de viață, disciplină, având familie și prieteni inteligenți, educați, empatici, spirituali, care au excelat și și-au atins diverse obiective în viață, acest fapt va influența, în mare parte, viața noastră în mod pozitiv.
Dacă însă nu am avut parte de aceste binecuvântări în prima parte a vieții, sau le-am avut doar parțial, atunci putem presupune că avem nevoie de o schimbare, pentru a putea manifesta părți importante ale potențialului nostru care altfel deși sunt acolo, ele stau blocate. Dacă dorim ca personalitatea noastră să se formeze în armonie cu Sinele nostru original, cu noi înșine, cu ceea ce putem realiza, este necesar să facem schimbări.
Atunci vom conștientiza mai clar că există lucruri de schimbat la modul în care vedem viața, cum ne raportăm la ea, la munca noastră, la alți oameni, la relații și cum vedem rolul nostru în viața personală. Mulți oameni au reușit în viață în multe feluri deoarece au făcut acest pas. Despre ei citim sau auzim aproape zi de zi, încă din școala primară. Ei nu s-au blocat la condițiile limitate ale vieții în care au crescut, ci au crezut în puterea educației, a credinței, a binelui, au crezut în ei înșiși și și-au transformat definitiv viața mulți dintre ei influențând în bine alte milioane de vieți.
În unele cazuri, în acest parcurs transformațional este nevoie mai întâi de vindecare. Am văzut cazuri în care oamenii nu au putut să facă multe schimbări până când mai întâi s-au vindecat emoțional, spiritual sau fizic. Această vindecare sau ameliorare este în ea însăși un pas reușit din schimbarea necesară. Este o ușă deschisă către o schimbare durabilă, permanentă.
Consider că este o nedreptate, o risipă, ca un om să trăiască 80-90 de ani fără să afle și să descopere că viața lui poate fi altfel. Fără să știe că dincolo de ceea ce viața și alții au plantat în viața lui, exista un SINE adevărat, el însuși, care a avut posibilitatea să trăiască diferit, exprimând creativitate.
Les Brown, autor și speaker, spune în felul său metaforic, că cimitirele sunt cele mai bogate locuri din lume deoarece acolo zac cele mai multe comori umane neexplorate. Din păcate, oamenii le-au dus cu ei acolo și niciodată nu vom afla ce anume se putea face mai bine și mai frumos datorită lor. Ei au fost neîmpliniți, iar noi ca societate, mai săraci.
Să fie oare această neîmplinire explicația pentru nefericirea multor oameni chiar și din țara noastră? E posibil. Cred că de la această concluzie am ajuns să împărtășesc lucruri simple, dar importante, despre viață, potențialul uman și despre cum putem transforma și vindeca eșecurile și momentele dificile ale vieții în lecții și victorii extraordinare. Așa am început și acest proiect. În transformare și vindecare, includem și modul de gândire, sănătatea fizică, emoțională, spirituală, calitatea relațiilor, stilul de viață.
Filozofia mea se aseamănă oarecum cu pilda talanților care trebuiesc înmulțiți. Într-o singură frază ar suna cam așa: doresc să contribui la reducerea risipei potențialului uman.
Spre surprinderea mea, unii oameni cu care am interacționat nu au avut probleme majore, așa cum ei credeau. 
Aveau mici blocaje, temeri, lipsa unor informații și a motivației pentru viață. Tot ce era nevoie a fost ca cineva să le spună în față despre valoarea și potențialul lor și să îi îndrume. A trebuit să le spun și să le amintesc că și ei sunt capabili, că se pot vindeca și că viața lor contează cu adevărat. Chiar dacă uneori sună a clișeu, pentru mulți oameni acesta este trâmbița eliberării. Este sunetul care face diferența în viața lor.
Există multe moduri prin care ne putem schimba în bine viața, în care ne putem vindeca și prin care putem să ne șlefuim personalitatea însă eu mi-am propus să explorez acest univers transformațional, având postul cu apă prelungit ca fundament de bază. Există multe motive pentru asta și le voi dezvolta în articole.
Mă adresez celor care simt nevoia să facă o schimbare în viața lor și care știu că au multe de explorat în propria viață și de dăruit societății. Posibilitățile existente în arta transformării sunt mai mari decât oricând înainte. Să le folosim din plin.
Vă invit ca împreună să explorăm acest univers pentru a obține claritate, lămurire, pentru a ne apropia mai mult de cine și de ceea ce suntem noi cu adevărat. Da, putem să ne vindecăm pe deplin viața, rănile, emoțiile, bolile, relațiile, devenind ceea ce vrem să devenim și în același timp să facem loc manifestării exterioare a lucrurilor frumoase și de valoare din interiorul nostru.
_____________________________________________________________________________
“Îmi amintesc de momentul în care viața mea s-a schimbat, momentul în care în sfârșit am zis: Gata, mi-a ajuns! Știu că sunt mult mai mult decât demonstrez acum mental, emoțional și fizic. Am luat o decizie în acel moment care mi-a schimbat viața pentru totdeauna. Am decis să-mi schimb fiecare aspect al vieții. Am decis că nu voi mai accepta să mă manifest la un nivel mai jos decât știam că pot să o fac.” – Tony Robbins
Parcurgerea celor 4 pași de bază în procesul transformațional – ReStart
Pachetul se personalizează pe nevoile fiecăruia în parte.
Identificarea nevoi sau provocării
Identificarea și explicarea nevoi transformaționale. Ce anume dorești să îmbunătățești sau să schimbi la tine, la viața, relațiile, sănătatea și afacerile tale?
Pregătirea pentru procesul transformațional
Pregătirea mentală, sufletească, spirituală și fizică (în anumite cazuri) pentru parcurgerea schimbării.
Procesul transformațional propriu zis
Ședințe de coaching pentru sprijin în parcurgerea procesului transformațional în condiții emoționale și psihologice bune și sigure.
Dezvoltarea unor abilități care susțin schimbările
Ieșirea în mod inteligent din procesul transformațional pentru maximizarea beneficiilor care se pot obține cât și păstrarea lor.

Unde poate fi aplicat pachetul transformațional ReStart?

Prevenție/Sănătate/Slăbire
Dezvoltare personală & spirituală
Relații de iubire/familie
Sport
Companii/Afaceri
Lidership/Politică
Credință religioasă
Comunități/Instituții publice
Greva foamei/Protest/Altele
A căuta să descoperi mai multe lucruri despre tine însuți și să beneficiezi de posibilitățile de vindecare și transformare existente poate fi decizia care îți va face viața așa cum mereu ai visat să o ai.
Procesul de resetare, transformare și vindecare poate să fie cel mai bun lucru pe l-ai făcut pentru tine în ultimii ani. Nici alergarea stresantă zilnică, nici un proiect de afaceri sau de alt fel, nu este mai important decât proiectul Vieții, care ești TU.
Transformare și vindecare
“Oamenii au puterea să se schimbe orice într-o clipă. Resursele de care avem nevoie să ne transformăm visele în realitate sunt în noi și așteaptă ziua în care ne vom trezi și ne vom cere drepturile prin naștere.” – Tony Robbins
Discursuri, întâlniri, ședințe coaching, evaluare, altele.
Mai mult
Pentru persoane fără venit consultanța este GRATUITĂ.
Mai mult
Află mai multe despre cum poți beneficia de oferta noastră

Mai mult