Conferință: Inițiere în știința Postului cu Apă în scop terapeutic și transformațional Participă La Eveniment

Start Here

Bine ați venit!

Numele meu este Vasile Nemeș.

18300995_1328591763887276_3348118052179442574_n

CINE SUNT EU?

M-am născut în Cluj-Napoca și am crescut tot aici, exceptând câțiva ani, câteva luni și săptămâni în care am călătorit sau am locuit perioade mai scurte sau mai lungi în alte țări. Sunt puțin subiectiv, desigur, dar dintre toate orașele vizitate, Clujul se află printre cele mai frumoase pe care le-am văzut.

Deși am trecut de vârsta de 40 de ani, mi-am propus să îmi păstrez în continuare umorul, energia, zâmbetul și inima caldă. Mulți îmi spun că dinamica și entuziasmul mă caracterizează. Au dreptate. Nu depun nici un efort pentru asta. Dintotdeauna mă știu ca fiind așa, de ce aș renunța acum? Zic asta pentru că mulți dintre prietenii mei din copilărie, școală, cartier au devenit așa mai morocănoși și triști. Îmi pare rău dar felul în care sunt m-a ajutat să îmi păstrez viața senină și frumoasă chiar și în clipele dificile ale acesteia. Cred că maturizarea unui om nu trebuie să însemne și pierderea zâmbetului, a bucuriei și a conectării cu frumosul. Nu. Niciodată nu am negat dificultățile vieții, încercând un fals optimism, însă nici nu le-am magnificat, nici nu am făcut o mare dramă din ele, ci mai degrabă mi-am propus să caut răspunsuri și soluții.

După un timp am realizat că e important să lucrez mai mult la mine însumi decât la orice altceva. Așa a început să se întâmple lucruri tot mai bune pentru mine și cu mine. Pe măsură ce am început să investesc în dezvoltarea mea personală și am încercat să evoluez, viața a devenit mai simplă dar mult mai bună. Fiecare lecție dură cu care am ieșit din clasa vieții, a devenit o parte din comoara ascunsă pe care o adun de mai mulți ani. Fiecare eșec mi-a adus un dar important cu el, și uite așa am câștigat multă experiență, cunoaștere, maturizare, nu am pierdut nimic.

Voi desfășura în continuare pe scurt, câteva lucruri legate de povestea mea, viziunea și valorile în care cred.

start-here-timeline-photo-01

ACEST SITE

Timp de peste 10 ani am adunat în calculator zeci și sute de informații despre dezvoltare personală, post, sănătate și altele. Am ajuns să fac acest site pentru a le pune treptat în online, mai ales că în ultimii ani am devenit practicant al postului în scop terapeutic, preventiv și transformațional. Deși m-am “specializat” pe cel cu apă de 21 de zile, am început să testez și alte tipuri, tocmai pentru a căpăta experiență pe care să o împărtășesc ulterior celor interesați. Acum îl țin de două ori pe an. Am învățat multe lucruri pe care doresc să le împărtășesc mod public deoarece le consider utile. Voi scrie despre experiențele mele cu posturile ce le țin dar și despre cele legate de dezvoltarea personală, lidership, relații și altele. Desigur că nu trebuie să luăm nimic de bun fără a verifica și a ne consolida mai întâi cunoașterea în acest sens. Studiind și practicând an după an, am ajuns la convingerea despre utilitatea postului cu apă. Deocamdată acest website este departe de ceea ce doresc să fie, dar i-am dat drumul așa nefinalizat, cu speranța că între timp poate fi util cuiva. Mi-am propus ca acesta să devină treptat un portal info important, o comunitate, un loc de întâlnire pentru cei care suntem interesați să scriem și să citim despre experiențe personale cu privire la post, schimbare, evoluție personală, spiritualitate, descoperiri medicale sau despre alte subiecte de acest fel.

start-here-timeline-photo-02

MUNCA ESTE IMPORTANTĂ

Lucrez de peste 15 ani în domeniul consultanță dezvoltare firme din domeniul poligrafic. Administrez portalul web de firme și informații www.tipoghid.ro care este varianta online a vechiului catalog tipărit cândva în fiecare an, Tipo Ghid Transilvania, în care promovam companiile din industria tipografică și serviciile conexe. Acum ajut tipografiile, dar și alte firme, cu servicii de marketing, cursuri vânzări, motivație, dezvoltare personală, leadership. Sunt și mentor pentru unii, sunt coach pe sănătate, transformare și fasting pentru alții. Majoritatea îmi sunt clienți și pe zona poligrafică. În trecut am sprijinit înființarea mai multor ONG-uri, cu caracter patronal, cultural sau umanitar. Pe unele le-am condus aproape 10 ani cu succes. Am instruit și încurajat lideri din țară, din diferite pături sociale, să demareze activități non guvernamentale, proiecte diverse pentru dezvoltarea socială și materială a comunei sau orașului unde locuiesc. Îmi place ceea ce fac în prezent, însă e interesant, chiar și pentru mine, cum dintr-un “hobby” pentru antioxidanți, sănătate și evoluție personală, am ajuns în acest punct legat de postul cu apă extins.

start-here-timeline-photo-03

AUTO-CUNOAȘTEREA ESTE BENEFICĂ

Din testele psihologice MyersBriggs Type Indicator® (MBTI®) mi s-a confirmat ce știam despre mine. Manifestam asta într-o măsură mai mică sau mai mare. Sunt, și pot deveni mai mult un inspirator pasionat de viață, motivat de binele pe care doresc să îl văd în viața mea, a oamenilor și a societății în general. Cred că e vorba de nevoia aceea de a fi în continuare activ și util. Oarecum eu sunt opusul acelui tip intelectual rigid care are un program fix pe care îl respectă mereu și care are cămășile aranjate perfect în dulap. Eu sunt un ENFP. În termenii lor eu sunt Inspiratorul, Motivatorul. Aici e un link în limba română cu explicații despre asta. Am extras aici câteva propoziții.

Un ENFP este cald, entuziast, tipic foarte istet și capabil. Ei trăiesc într-o lume plină de posibilități și pot deveni repede pasionați și entuziasmați de lucruri. Entuziasmul lor este molipsitor și nu de puține ori îi motivează și îi inspiră, animă pe ceilalți. Pot vorbi cu ușurință despre orice, iubesc viața pe care o văd ca pe un dar special și încearcă să ia de la viața tot ce se poate.” Încheiat citat. Mi se potrivește destul de bine.

După spusele lor, am o personalitate înclinată gen Activist, cel care se adresează către alții cam așa: “Nu mă interesează cu ce te ocupi. Vreau să știu ce îți dorești – și dacă îndrăznești să visezi să îndeplinești dorința inimii tale. Nu mă interesează vârsta ta. Vreau să știu dacă îți asumi riscul de a părea un nebun – pentru dragoste – pentru visurile tale – pentru aventura vieții.” Sună apropiat de ceea ce vocea mea interioară îmi vorbește de mulți ani de zile. Am simțit deseori să spun tuturor asta, însă nu întotdeauna am fost atât de curajos pe cât mi-aș fi dorit să fiu. Totuși deseori am ieșit în stradă strigând “Jos corupția“. 🙂 Și la testul DISC făcut, la mine predomină Influencerul, o reconfirmare practic a ceea ce spune testul MBTI.

De multe ori credem că experiențele de viață ne formează. Și așa este într-o măsură. Dar am observat că deseori ne modelăm viața după cum noi privim și simțim experiențele, nu neapărat după cum sunt ele cu adevărat. Asta ne poate duce la mari probleme sau la mari binecuvântări în viață. Așadar pentru a da interpretarea cât mai corectă, obiectivă, a experiențelor pe care le avem, cunoașterea de sine este importantă.

start-here-timeline-photo-04

SCHIMBAREA ESTE NECESARĂ

Fiecare personalitate are calitățile și defectele ei, de aceea cred că evoluția și creșterea noastră trebuie să fie permanentă, așa că mi-am propus să nu încetez să învăț, să inovez și să experimentez lucruri noi având integritatea, adevărul și iubirea ca fundament. Acum consider că așa este normal, dar înainte nu înțelegeam cât de importante sunt toate aceste lucruri. Dacă vrei să ai ce nu ai avut, trebuie să faci ce nu ai mai făcut. Dacă vrei să fi cine crezi că poți fi, trebuie să faci o schimbare în viață. Dacă vrei să rămâi tot așa cum ești…nu trebuie să faci nimic. Dacă însă vrei să îți schimbi condiția, trebuie să îți schimbi viața. Dacă vrei să îți schimbi viața, trebuie să îți schimbi gândirea. Dacă vrei să îți schimbi gândirea, trebuie să îți schimbi emoțiile cu privire mai multe aspecte. Schimbarea oricum se petrece, însă e important să se producă în direcția pe care noi dorim să o avem. De ce am deveni ceva ce nu vrem?

Eu cred că oamenii au mult potențial și pot să facă lucruri minunate. Ei ar trebui să aspire la lucrurile mai bune și mărețe ale vieții care pot fi găsite dincolo de boala indiferenței, ignoranței, a lăcomiei și a fricii. Și mai cred că cei care au evoluat deja într-o anumită măsură, pot să crească la un alt nivel, să nu rămână între etaje. Ei pot să evolueze. Nu contează vârsta, contează viziunea și determinarea. Știu că dacă eu ca persoană, ca om, promovez vindecarea de aceste boli, contribui la binele general, voi găsi mai mult echilibru, fericire și împlinire. Ideea e să nu mă opresc. Am credința că fiecare om se poate schimba și poate evolua înspre mai bine. De aceea scriu aici. Să aduc un suflu de prospețime credinței tale în bine. Cred că oricine se poate vindeca în mai multe arii ale vieții lui. Oricine se poate dezvolta și poate ulterior ajuta și inspira și pe alții. Da, fiecare dintre noi poate da o mână de ajutor cuiva din apropierea lui. Despre asta este viața. Despre a ne ajuta pe noi înșine și pe ceilalți.

start-here-timeline-photo-04

LECȚIILE DURE DE VIAȚĂ –  ÎNȚELEPCIUNE ȘI PUTERE

Am experimentat de multe ori măreția și frumusețea vieții. Am văzut miracole transformaționale în viețile multor oameni. Mi-am împlinit multe din visurile avute încă din copilărie. Am călătorit oriunde gândul m-a purtat. Am trăit câteva lucruri deosebite chiar și după o perioadă extrem de dificilă care a fost atunci când am trecut printr-un faliment total în toate domeniile vieții mele. (Căsnicie, familie, afaceri, financiar, relații, spiritual, etc).

Trecând prin toate aceste experiențe am învățat două lucruri majore. Dacă cineva a evoluat și se bucură de succes și prosperitate, trebuie să învețe să își protejeze în mod înțelept acel statut. Iar dacă cineva a eșuat și dorește să își refacă viața, acela o poate face. Nimeni nu trebuie să se îmbete cu apă rece de la succes și nimeni nu trebuie renunțe la credința în bine și în schimbare în momentele dificile ale vieții. Așadar, mi-am propus să fiu unul din aceia care poate aduce înțelepciune și echilibru acolo unde există bogăție și prosperitate, și vindecare și speranță acolo unde este faliment și nevoie.

În ciuda unor lucruri care păreau a fi iadul, viața a fost mereu bună cu mine. De aceea probabil că oarecum mă simt responsabil să inspir și să ajut pe aceia care au nevoie de altceva în viață. Și pentru a da forță acestei idei, am conectat, am inclus postul cu apă în scop terapeutic, transformațional sau spiritual.

start-here-timeline-photo-04

DEZVOLTAREA PERSONALĂ

Sunt simplu, dar nu simplist. Îmi place și să vorbesc în public. Sunt pasionat de dezvoltarea personală, spirituală, a sufletului, de lidership și de sănătate. Consider că evoluția fiecărui om, prin carte, autoeducare, spiritualitate, artă, sport, cultură, este foarte importantă. Am participat la multe întâlniri, ateliere, seminarii și prezentări pe aceste subiecte. Dezvoltarea personală, printre altele, ajută oamenii să înțeleagă că sunt capabili să facă lucruri extraordinar de bune, începând cu ei înșiși.

Am învățat multe lucruri din cărți, dar și de la oameni. M-am vindecat și am evoluat cu ajutorul acestora. Le mulțumesc.

Când am citit dezastrul prin care au trecut unii și totuși și-au revenit, s-au vindecat, și-au refăcut viața, relațiile, am realizat că mie nu mi-a fost atât de greu pe cât părea, dar din cauza orgoliului tindem să credem că nouă ne este cel mai greu. Se spune pe bună dreptate: “Cine oare poate înțelege viața mai bine decât acela care a trăit eșecul și vindecarea deopotrivă?” Oameni care au pierdut totul, au revenit din nou, pentru că au investit în ei înșiși și au început să creadă în puterea interioară ascunsă din ei. Și eu sunt unul din aceia. Admir oamenii care spun vieții “punct și de la capăt”, nu doar punct.

start-here-timeline-photo-04

CITITUL CONTEAZĂ!

Cititul cărților gen self-help m-a ajutat să cresc. După ce am dat de acestea, beletristica, religia, istoria, le-am parcat o vreme destul de îndelungată.

Fiind interesat de evoluție personală, am citit cam tot ce poate fi citit și vizionat de la liderii majori în educație, lidership, transformare și dezvoltare personală sau afaceri. Mulți autori au devenit importanți pentru mine prin ideile și lucrările lor. Printre aceștia sunt Jim Rohn, John Maxwell, Brian Tracy, Les Brown, Joseph Murphy, Dale Carnegie, Zig Ziglar, Tony Robbins dar și alții mai tineri precum Simon Sinek, Robin Sharma, Brendon Burchard. Ca să beneficiez în mod real de sfaturile lor a trebuit să reiau fiecare capitol și să îl studiez ca să rămân cu ceva. Iar ca să ajung să învăț și pe alții, a trebui din nou să mă apuc de studiat, să cumpăr programe, pachete, etc. Am și ascultat sau vizionat cu plăcere, flămând de informațiile utile și transformatoare, timp de 10 ani, câteva ore zilnic, cam tot ce este de top în direcția asta.

În ultimii ani mai mulți români au evoluat în această direcție. Sunt mulți traineri, coach-i, speakeri la Bussiness Days, BT Club, Biz Club, etc. Sunt mândru de asta.

Din sfera medicală și spirituală citesc și urmăresc și pe profesorul acad. dr. Dumitru Constantin Dulcan, dr. Virgiliu Stroescu, dr. preot Pavel Chirilă, dr. Călin Mărginean, psiholog Daniel David și mulți alții preoți, pastori. Găsesc ca fiind util să particip la conferințele și atelierele lor când se ivește ocazia. Ascult mult și în limba engleză oratori de talie mondială, TedEx, etc.

Citesc și recitesc biografiile liderilor din multe domenii ale vieții care au influențat în bine cursul istoriei prin munca, ideile și curajul lor.

start-here-timeline-photo-04

CINEVA SE GÂNDEȘTE LA NOI

Mă bucură faptul că a evoluat această ramură a dezvoltării personale, a autoeducației, antreprenoriatului și în România și că există multe cursuri și evenimente interesante. Înainte cu 10 ani puteai doar să visezi la așa ceva. S-au făcut pași importanți în această direcție. Chiar dacă nu toate acestea au calitatea așteptată, este lucru bun să vedem cum oameni simpli, speakeri, traineri, psihologi, oameni de afaceri, artiști, duhovnici, medici, profesori, nutriționiști, lideri din mai multe domenii de activitate, evoluează de la an la an. Ei adaugă valoare oamenilor prin informațiile prezentate în evenimente. Cinste lor! Ei manifestă potențialul lor într-o măsură. De fiecare dată când apare ceva sau cineva care adaugă valoare societății prin idei diverse, artă, știință, credință, sport, afaceri, inovație și altele, simt că într-o anumită măsură acesta este un răspuns la rugăciunea spusă sau nespusă a inimii mele. Tot mai mulți oameni sunt interesați de a oferi calitate. Ei descoperă că dacă își fac bine treaba, recompensa și satisfacția urmează. Vechea paradigmă, inversă, devine ruginită. Mi se pare un lucru extraordinar faptul că putem să evoluăm în direcția aceasta a serviri, a creativități, a slujirii, cu ceea ce suntem și cu ceea ce putem realiza. Datorită fiecărui om, muncitor, antreprenor, care face ceva în mod responsabil, noi, ca societate, beneficiem de asta. Poate că ar trebui să începem să vedem valorile din noi și din cei de lângă noi. Cu siguranță asta ar face societatea un loc mai bun.

start-here-timeline-photo-04

IMPLICARE & OBIECTIV

Eu la cine mă gândesc?

M-am întrebat cum aș putea ca, pe lângă munca mea de zi cu zi, să servesc, să slujesc, să contribui cu ceva bun care este legat și de potențialul și personalitatea mea? Sunt deja voluntar la câteva acțiuni periodice sau ocazionale umanitare, de mediu și protecția animalelor, dar iată că poate și această inițiativă este încă un mod de a face asta. Obiectivul meu în acest moment se împarte în două direcții. În primul rând doresc să ajut oamenii să își descopere potențialul și să îl manifeste la nivel personal, relațional, spiritual, comunitate și afaceri. Și doi, care este conectat cu primul, să învețe prevină prin postul cu apă, și alte practici terapeutice instalarea în minte, suflet și corp a oricărei forme dăunătoare – boli, afecțiuni, îmbătrânire prematură, o viață fără scop, tristețe, depresie, nefericire, stres, dependențe, etc. Să dobândească astfel un stil de viață liniștit, sănătos, activ, creativ dar fără stres, mai responsabil, minimalist, echilibrat. Acest obiectiv probabil va deveni în timp, misiunea mea principală. Iată, am deci toate motivele din Univers să continui viața cu implicare, cu o inimă caldă, cu un zâmbet senin și bucurie deplină.

start-here-timeline-photo-04

RECOMANDARE

Recomandarea mea pentru cititori este ca niciunul să nu se limiteze din a deveni zi de zi tot mai bun în ceea ce este și în ceea ce face, fără a uita însă de valoarea inestimabilă a sufletului său. Nu lăsați nimic și pe nimeni să vă stabilească cercul gândirii, credinței, potențialului și fericirii voastre. Viața are multe de oferit iar sursa puterii de a le obține, este înăuntrul vostru, în capacitatea de a decide favorabil pentru voi înșivă.

Dincolo de clasica informare, vă invit să luați în calcul posibilitatea ca postul cu apă prelungit să vă fie un partener de ajutor în obținerea oricărui scop sau obiectiv pe care îl aveți. Dați-i o șansă. Nu veți fi dezamăgiți. Dacă nu vă descurcați, scrieți-mi.

Să profităm și să ne bucurăm împreună de această posibilitate extraordinară, disponibilă la îndemâna noastră, a tuturor, postul cu apă. Fără bani și fără plată.

- Vasile Nemeș

P.S. - Siteul este încă în lucru, dar îmi puteți scrie la email: postulcuapa@gmail.com

Cel mai important lucru, în ceea ce priveşte (auto)educaţia, este că ne transformă sistemul nervos într-un aliat şi nu un duşman." - William James

Fii la capacitate maximă prin Postul cu apă

Întrebări Adresate Frecvent

Cum mă înscriu la o întâlnire online?

Enrolling in an online class is easy. At MaxCoach, we serve several categories of online learners. Select the student category that you identify with to get started.

Cum iau legătura cu cineva?

In order to customize your account’s information, just log in with the provided passcode and change the info. 

Cum pot afla mai multe informații despre Postul cu Apă?

Your data will be kept private and secure on our database. No illegal use without prior notice.

Care sunt cele mai importante etape ale Postului cu Apă?

You can contact our help center or any contact method (phone call, email or appear at our office) to get help. 

Cum pot să plasez o donație?

You just need to submit a membership termination request, we’ll proceed within 24 hours.

Cum pot descărca broșura gratuit?

Learners can get a discount by coupon or voucher. If you have one, fill in the code box before making any payment.

Abonează-te la newsletter-ul postului cu apă și descarci
Broșura Postului cu Apă - Gratuit.

Abonează-te la newsletter-ul meu și primește o grămadă de gratuități.
Select the fields to be shown. Others will be hidden. Drag and drop to rearrange the order.
 • Image
 • SKU
 • Rating
 • Price
 • Stock
 • Availability
 • Add to cart
 • Description
 • Content
 • Weight
 • Dimensions
 • Additional information
 • Attributes
 • Custom attributes
 • Custom fields
Compare
Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping