Blog

Starea noastră – influență bună și rea

Emoții negative / Sănătate

Starea noastră – influență bună și rea

Exista ritualuri de a face apa mai buna prin cuvinte si incantatii…cica e dovedit, ar exista un documentar, ca energia cuvintelor si a starii noastre poate face apa mult mai buna.
 
De asta nu sunt inca sigur, dar ce e sigur e ca daca starea noastra este negativa, toxica, sub presiunea stresului cronic, tot ce ingeram devine mai acid si asta ne imbolnaveste pe termen lung, chiar daca e produs sanatos si e apa curata, ionizata, alcalnia, cu PH ridicat.
 
Din acest motiv, cred eu, ca auzim uneori ca cineva care era vegan si manca sanatos a facut infarct si a murit la 60 de ani iar badea Gheorghe care mananca doi porci pe an a trait pana la 85 de ani in putere. Nu intelegeam inainte de ce se intampla asa ceva.
 
Cand am fost in China am vazut ca ei, inainte de masa, nu se roaga precum crestinii, dar inspira adanc cu ochii inchisi si timp de cateva secunde au o pauza asa… de reglare a emotiilor si a starii si armonizarea acesteia cu actiunea.
Ei se aduc pe sine in starea de a fi „Prezent”, ca sa fluidizeze acea forta CHI, cum o numesc ei, sa creeze un flux…o armonie. Asadar si la noi in occident, fara graba, fara stres, o clipa de pauza de cateva secunde inainte de masa cu ochii inchisi, un Multumesc – prin stare de calm, o recunostinta, o scurta rugaciune interioara, pot avea un efect terapeutic foarte benefic.
Vreau sa spun si ca starea pe care o avem cand postim sau cand mancam este factor determinant al sanatatii noastre fizice, emotionale si spirituale. Daca postim cu starea de stres continuu, acidizam organismul si asta se va resimti in starile noastre. Dupa un timp putem invata sa lasam organismul pe pilot automat atunci cand tinem post. Organismul preia intregul proces si atunci simtim ca totul merge ca pe roate. In acel tip de post vindecarea si transformarea are eficienta mare.
 
#postulcuapa #vasilenemes

Adaugă o întrebare, un comentariu sau o recenzie.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *