Ultima modificare la

Transformational and Healing Fasting

Consultanță și îndrumare în arta transformării prin postul cu apă 

În ultimii ani am experimentat din plin efectele vindecătoare și transformaționale ale postului cu apă prelungit, dar am și ajutat alți oameni în acest sens.

Este evident că tot mai mulți oameni sunt interesați să își schimbe viața în bine. Dacă și tu vrei să faci asta te felicit!

Introducerea acestui ritual în viața ta, nu te oprește din ceea ce faci deja bine în prezent, ci amplifică beneficiile acelui lucru.

De exemplu, dacă ești sportiv de performanță sau nu, postul cu apă te detoxifică în mod real și te ajută să fi mai performant datorită unei mai bune oxigenări.

Dacă consumi diverse suplimente nutritive de calitate sau ai devenit vegan, postul cu apă te ajută la eliminarea vechilor deșeuri proteice, virusuri, toxine, ca apoi organismul să poată asimila, absorbi, mai mult din vitaminele, mineralele și nutrienții pe care deja îi consumi. Dacă vrei să dobândești o viață liniștită, calm și pace interioară tot la fel, postul cu apă te ajută. Dacă vrei să ai o viață spirituală mai bogată, să te simți mai conectat și să simți că are sens și direcție, postul cu apă prelungit te amplifică rezultatele. Am putea continua cu multe astfel de exemple începând cu sănătatea, relații bune, suflet, dezvoltare personală și până la afaceri, lidership și altele. Postul total cu apă, postul negru, amplifică și maximizează rezultatele bune pe care le vrei sau le aștepți de la parcursul oricărei activități transformaționale și terapeutice.

Te pot ajuta cu recomandări și multe informații valoroase în acest sens. 

Eu, în urmă cu câțiva ani, bucuros că am descoperit puterea antioxidanților.

Repausul alimentar periodic s-a dovedit a fi unul din cele mai sănătoase, rapide, ieftine și eficiente soluții terapeutice și preventive. De aceea și postez în blog informații și noutăți despre diverse metode de fasting și beneficiile ale acestuia.

Fără îndoială postul total cu apă ajută la vindecarea minții, sufletului, a bolilor, la reducerea stresului, la starea de bine, la eliminarea kilogramelor în plus, la prelungirea stării de tinerețe și sănătate a organismului.

Acesta este ritualul care aduce binecuvântări în multe domenii ale vieții, contribuie la reducerea risipei alimentare și a poluării mediului înconjurător.

Dacă ne documentăm, devenim convinși și îl practicăm, aflăm că postul cu apă, vorba românului, este bun la toate. E ritualul care ne resetează viața în multe aspecte și ne învață o cale mai bună, de a trăi mai bine, mai mult, mai sigur.

Experți în medicină bio-moleculară, oameni de știință, profesori, medici de renume mondial, psihologi, nutriționiști, antrenori, sportivi, religii, credințe spirituale, strămoșii noștri, bunicii, super staruri de la Hollywood dar și simplul țăran român, toți au confirmat și reconfirmat că pentru a funcționa optim, organismul, mintea, psihicul și sufletul nostru au nevoie periodic de un repaus alimentar, de o restricție calorică totală.

Există nevoia “obligatorie” de a ne deconecta de la rutină și de a ne conecta cu alte posibilități, cu starea de bine interioară. Este momentul în care organismul intră în propria mentenanță, purificare, curățire. Este și calea către descoperirea de sine mai profundă. Este acea soluție simplă și gratuită deosebit de utilă, venită ca o salvare, la faptul că suntem expuși tot mai mult, zilnic la multiple surse de stres, radiații, sedentarism, hrană tratată chimic, la aer și apă poluate, la oboseală, epuizare fizică și psihică.

Înțelegând bine cum funcționează aceste lucruri, experimentându-le ani la rând, am creat mai multe tipuri de pachete transformaționale, care se personalizează pentru fiecare situație în parte. Conceputul ReStart – Fasting se poate aplica în mai multe moduri și în mai multe domenii așa cum am exemplificat.

Vasile Nemeș – Life & fasting coach

Programare și informații la email: postulcuapa@gmail.com

Telefon 0757621806

Ofer servicii de consultanță online și prin Skype.

Adresa skype: coaching-nemes

Unde poate fi aplicat postul și pachetul transformațional ReStart?

Prevenție/Sănătate/Slăbire

Dezvoltare personală & spirituală

Relații de iubire/familie

Sport

Companii/Afaceri

Lidership/Politică/Mediere

Comunități/Instituții publice

Credință religioasă

Protest/Greva foamei/altele

La ce ne mai ajută postul cu apă?

Calm, pace sufletească, concentrare.

Dacă atunci când pare mai dificil să continui postul cu apă, apare determinarea de a nu renunța, urmează o imensă satisfacție și mulțumire interioară. De obicei se întâmplă la începători, dar nu numai. Eu îmi spuneam după aceea: “Ce bine că nu am renunțat. A meritat.”

Pe lângă starea de bine și slăbire, acest ritual ne ajută și în obținerea calmului, păcii minții, liniștei sufletești și a unui profund calm interior.

Am mai observat și creșterea capacități de concentrare pentru muncă, diverse proiecte de afaceri, educative, comunitare, religioase sau de alt fel.

Restart

Restartarea, resetarea organismului, a minții și spiritului, după ani de zile de stres, excese alimentare sau de alt fel, fumat, alcool, medicamente, o viață super-ocupată, cu probleme, cu neîmpliniri și frustrări, este unul dintre cele mai frumoase și utile cadouri pe care ni le putem oferi. Auzim aproape săptămânal că din nou un actor, prezentator TV, artist care abia a trecut de 50 de ani, a murit. Biologic vorbind, la 50 de ani un bărbat trebuie să fie la o maturizare deplină, în plină putere, nicidecum bolnav și distrus. Așadar, un restart periodic, mici schimbări în viața de zi cu zi, mai ales după vârsta de 30-35 de ani ne ajută să evităm astfel de consecințe dramatice.

(Re)găsirea unor valori

Asta ar fi un fel de Refocus. În timpul postului prelungit se poate observa și faptul că puterea orgoliului scade, tot la fel și ambițiile motivate de egocentrism. Repausul alimentar total ne ajută deci să ne găsim bucuria și plăcerea și în valori mai mari decât cele obișnuite. (hrana, cele materiale, etc.) Printre acestea pot fi și relațiile cu oamenii, cu viața spirituală, relația cu hrana sănătoasă, cu colegii, cu natura, cu noi înșine. 

Prevenirea bolilor și afecțiunilor

Există nenumărate studii și cercetări care dovedesc că restricția calorică, repausul alimentar, autofagia, pot preveni definitiv boli care s-ar instala sau dezvolta crucial în organism dacă nu s-ar interveni în acest mod. Suprimarea celulelor bolnave și eliminarea deșeurilor proteice, virusurilor, surselor de stres, previn – dar și vindecă – zeci de afecțiuni și boli. Postul cu apă produce toate aceste binecuvântări extraordinare în organismul nostru.

Steroizi pentru transformarea vieții

Este interesant cum postul cu apă poate fi ca niște steroizi în aproape orice obiectiv pe care ni-l propunem. Dorești să fi mai bun în orice îți propui? La sport? În relații? În familie? În carieră? În viața spirituală sau în credința religioasă? În atingerea unor obiective materiale și financiare? Vrei să îți schimbi viața personală în bine? Postul cu apă funcționează precum un combustibil suplimentar pentru oricare din aceste acțiuni.

Parcurgerea celor 4 pași de bază în procesul transformațional – ReStart

Pachetul se personalizează pe nevoile fiecărei persoane sau comunitate în parte.

Identificarea nevoi sau provocării

Identificarea nevoi transformaționale. Ce anume dorești să îmbunătățești sau să schimbi la tine, la viața, relațiile, sănătatea, afacerile sau comunitatea ta?

Pregătirea pentru procesul transformațional

Analiză, evaluare situație, caz, pregătirea mentală, sufletească, fizică pentru parcurgerea schimbării.

Parcurgerea procesului propriu zis

Acțiuni concrete și ședințe de coaching pentru sprijin în parcurgerea procesului transformațional în condiții emoționale și psihologice bune și sigure.

Dezvoltarea unor abilități care susțin schimbările

Ieșirea în mod inteligent din procesul transformațional pentru maximizarea beneficiilor care se pot obține cât și păstrarea lor.

Consultanță – Servicii transformaționale ReStart

Detaliile se stabilesc după o evaluare, în funcție de complexitatea și durata programului. 

Servicii
Facebook Comentarii