Sanctuar & Pet Rescue – cum poti ajuta?

Sanctuar & Pet Rescue – cum poti ajuta?

Fac parte si eu din acest proiect pe care il sustin si va invit să faceți la fel. Deși ne propuseserăm la început să salvăm câinii din rasa Viszla, nu vrem să lăsăm pe străzi nici un fel de animal fie câine, pisică, arici, cal, găină, măgar sau orice alt fel. Avem sprijin pentru tratamente din partea Cromavet si Pet Love Cluj cu reduceri semnificative de cost pentru servicii veterinare.
Am copiat integral textul din siteul vetghid .ro și am adus câteva adăugiri.

Sanctuar & Pet Rescue

Salutare tuturor,

Numele meu este Elisei Nemeș, sunt din Cluj, am 24 de ani, sunt student, am doi câini și o pisică pe care îi iubesc foarte mult; cu alte cuvinte iubesc animalele și, în această direcție am dezvoltat câteva acțiuni și activități.

De mult timp dorim să amenajăm un țarc pe terenul nostru de apr 8 ha, situat dincolo de Someșul Rece, pe un deal cu o priveliște superbă și cu puțină pădure, cu izvor de apă, pentru animale de companie sau domestice care au fost rănite sau abandonate de către stăpân.

Dorim să amenajăm și un loc în care deținătorii își pot lăsa animăluțele la noi în regim de hotel la un preț accesibil dar și un sanctuar pentru animale sălbatice rănite sau bolnave. O parte din acest spațiu va deveni un Sanctuar al animalelor (așa cum am vazut pe Discovery și Animal Planet). Este vorba despre un loc în care aceste ființe minunate să fie îngrijite, iubite și vindecate.

Inițial am dorit ca acest spațiu să fie pentru plimbat câini, deoarece noi îi scoatem aproape săptămânal pe câinii noștri acolo și am văzut câtă fericire le aducem. Dar poate sa rămână și această variantă de walking, pe lângă cele menționate. Am creat și pagina de Facebook Set & Joy în acest sens (după numele câinilor noștri).

Nu am reușit să facem, încă, tot ce ne propusesem, dar am reușit să cumpărăm ceva materiale de construcții, lemne, plase gard împletite și zincate aprox. 700 m liniar, scule, unelte și altele. Am investit aproximativ 5000 EUR în acestea, dar suntem, încă, abia la început. (Inițial scopul era construcția unei cabane.)

Cum am început?

În urma cu peste doi ani, am creat siteurile www.vetghidcluj.com și www.vetghid.ro pentru a ajuta oamenii să găsească mai ușor, fie local, fie național, informații despre cabinete medicale și alte servicii veterinare. Apoi am lansat și Vet Taxi, serviciu prin care ajutăm la transportul animalelor de companie.

Un moment de criză.

Fiind dată această criză de pandemie, am ajuns acum la concluzia că stagnarea și amânarea proiectului nu ar fi o decizie inteligentă, pentru că va crește numărul de animale abandonate de proprietari izolați și/sau infectați.

De aceea dorim să vă informăm că ne dorim să ne mobilizăm cu începerea construcției sanctuarului, cât de repede. Dorim să lansăm acest proiect deoarece odată cu venirea primăverii, vremea este în favoarea noastră

Primul pas din viziunea pentru un viitor Sanctuar, ar fi construcția unui țarc, de urgență, cu 10 locuri confortabile, îngrădit în siguranță și, desigur, asigurarea hranei și condițiilor medicale minime obligatorii (tratament antipurici, căpușe, sterilizări dacă e cazul, etc). Apoi extinderea la 20 de locuri și tot așa, în funcție de solicitările sau provocările pe care le vom avea. Intenționăm să construim ceva și în regim de cazare/pet hotel contra cost, pentru cei care nu au unde să își lase animalele pe timpul unor deplasări de acasă. Veniturile ne vor ajuta pentru întreaga activitate legată de sanctuar.

Serviciu de urgență!

Pe lângă Sanctuarul propriu-zis, dorim să creăm soluția la ce ne plangeam mereu că nu există și ne spuneam: “Ce bine ar fi dacă ar exista așa ceva!” Este vorba de un serviciu de urgență pentru animale. Acesta se leagă direct cu prima inițiativă.

Cum ne dorim să funcționeze serviciul de urgențe Pet Rescue?

În momentul în care apare un apel sau o postare cu un caz de câine rătăcit, pierdut, abandonat, accidentat, să putem, în cel mai scurt timp, să îl preluăm, să îl ducem la un cabinet veterinar pentru investigare iar apoi să îl ducem în țarc (în caz că nu îi găsim stăpânul) până când rezolvăm problema sau, dacă problema nu se va rezolva, să îl cazăm acolo până când cineva îl va adopta sau, dacă nu va fi adopatat, să rămână definitiv acolo, deoarece Sanctuarul va fi casa lui. Să simtă că acolo este casa lui, căminul lui, că este în siguranță, că este îngrijit și iubit.

DE CE AVEM O PROBLEMĂ ÎN PLUS ACUM?

În contextul crizei actuale, în multe țări, autoritățile au dus deținători de animale de companie, bolnavi infectați cu Covid 19, în spitale, iar animăluțele au rămas pe drumuri. Sau pur și simplu oamenii nu își mai permit să le păstreze. 

Suntem în faza în care trebuie să ne pregătim în mod serios și pentru așa ceva. Se poate declanșa o criză și, dacă suntem pe fază, în timp util, vom salva multe animale, în special câini.

De asemenea, dorim să dezvoltăm și să promovăm rubrici noi prin care să găsim proprietari de case care ar putea să cazeze, periodic, chiar și pentru 3 zile, cazuri urgente de abandon, agresare sau accidentare și, în același timp, să găsim voluntari care ne vor ajuta în aceste demersuri. Aceste rubrici se numesc “Devino gazda” și “Devino erou” (le găsiți în siteul www.vetghid.ro).

Propunerea noastră este, de fapt, și un apel. Vă invităm să deveniți partener susținător al viziunii noastre, de a lansa serviciul de urgență pentru animale și de a construi un Sanctuar al animalelor în apropiere de Cluj. Asta vrem sa facem toată viața noastră, deoarece acesta este visul nostru și este ceea ce iubim să facem.

Am reactivat un ONG mai vechi, pe care nu am avut activitate mulți ani, pentru ca cei care doresc să participate la acest proiect să ne poată sprijini în plan financiar.

De asemenea solicităm donații și de altă natură, hrană animale, medicamente, scule și unelte de lucru, materiale de construcții, lemn, gard, mobilier, pături, butelii de gaz, lanterne, corturi și orice este de bună folosință și nu mai aveți nevoie de ele. Ar fi utilă obținerea unei mașini gen ambulanță pentru operațiunile din țară. Orice donație și sprijin poate ajuta enorm.

Fiecare donator va putea să viziteze locația noastră și să campeze în fiecare weekend pe timpul verii. Fie ca să se relaxeze doar, să își plimbe câinii, fie să ne ajute în activitățile respective.

(În caz de nevoie urgentă și dacă devine o problemă de interes public, în calitate de organizație ONG -non profit- putem să vă facem declarație doveditoare legală pentru deplasare și activitate în scop VOLUNTARIAT pentru sprijinirea acestei viziuni despre Sanctuar și de a ajuta autoritățile și oamenii atunci când persoanele infectate trebuie internate și nu au cu cine lăsa animalele de companie. În timpul activităților vom respecta distanța socială și toate măsurile de dezinfectare și prevenire.)

Vă mulțumim pentru susținere!

Mai jos aveți numărul contului în care puteți face donații:

Asociația Word Vision International

CIF: 13652979

Cont: RO61BTRLRONCRT0502466901

Banca Transilvania – Cluj Napoca

Sediu: Cluj – Napoca

Cu menționarea pentru construcție Sanctuar animale & serviciu de urgență.

Vă mulțumim!

Informații suplimentare la telefon 0757 621806

Menționări importante:

Proiectele vetghid.ro și Vet Taxi au fost publicate în Monitorul de Cluj, Clujlife de asemenea și într-un reportaj TV cât și online la Observator.

Link-uri:

http://www.monitorulcj.ro/actualitate/69039-taxi-pentru-animale-in-premiera-la-cluj-un-tanar-clujean-a-venit-cu-ideea#sthash.AOLmeZpG.dpbs

https://observator.tv/inedit/taxi-special-stapani-animale-companie-287329.html

                        „SI CU NOI CUM RAMANE?”