Blog

Rugăciunea eficientă – Joseph Murphy

Afirmații pozitive / Credință / Spiritualitate

Rugăciunea eficientă – Joseph Murphy

Rugăciunea eficientă – Joseph Murphy

„De aceea Vă zic vouă: Toate câte cereți, rugându-vă, să credeți că le-ați primit și le veți avea. Iar când stați de vă rugați, iertați orice aveți împotriva cuiva, ca și Tatăl vostru Cel din ceruri să vă ierte vouă greșelile voastre.” (Marcu 11, 24-25).

Multi oameni se roagă, dar puțini sunt aceia care știu că toate gândurile și toate sentimentele noastre sunt de fapt rugăciuni.

Intr-un fel specific, rugăciunea este contactul conștient catre puterea divină atotcuprinzătoare dinlăuntrul tău. Astfel, rugăciunea eficientă trebuie să se bazeze pe prezumția ca în noi înșine există o putere mai înaltă, care este în stare să realizeze ceea ce dorim, în măsura în care credem în adevarata existentă a acestei forțe. Rugăciunea eficienta este deci identică cu o stare de spirit sinceră, consolidată, care provine și crește din convingere. Daca dorința ta a fost acceptată în totalitate de către subconștientul tău, ea va acționa ca parte a legii creației căreia i se supune viața ta. Ceea ce vrei să crezi, trebuie să crezi cu adevărat și, dacă ai făcut aceasta, ți-ai influențat efectiv subconștientul; el va reacționa corespunzător acestei influențe.

De asemenea iertarea este o prezumție necesară pentru o rugăciune eficientă: Când stați și vă rugați, iertați orice aveți împotriva cuiva. Iertându-i pe cei care ne-au greșit vreodată noi ne eliberăm de resentimentele și tensiunile interioare și astfel eliberăm puterea tainică a subconștientului care poate în acest mod să ducă la îndeplinire rugăciunile noastre. Și un mod de a aduce pacea în sufletele noastre este acela de a ne ruga pentru acele ființe față de care noi avem anumite resentimente, și în acest mod toate acele tensiuni interioare ale noastre se vor dizolva.

Un alt secret este acela ca nu trebuie sa te îngrijorezi de modul în care subconștientul va îndeplini cererea ta. In subconștientul tău lucrează o forță creatoare ce reacționează la gândurile și inchipuirile spiritului tău. Bineînțeles, la hotărârea finală trebuie să ajungi în mod conștient. Trebuie să te hotărăști ce anume vrei și să te încrezi în subconștientul tău. Dacă îti îndrepți revendicarea spre subconștientul tău, trebuie s-o faci cu convingerea absolută că acesta dispune de o „rețetă” pentru a-ți îndeplini cererea.

In Biblie stă scris: Cereti si vi se va da; cautati si veti afla; bateti si vi se va deschide. Oricine cere ia; cel care cauta afla si celui care bate i se va deschide; cine este omul acela intre voi care, de va cere fiul sau paine, oare el ii va da piatra sau de-i va cere peste, oare el ii va da sarpe? (Matei 7, 7-10); mai mult: este vorba de materializarea oricarei rugăminți, a oricărei cerințe și a oricărei rugăciuni. Cereți, căutați și bateți la usa până când obțineti răspunsul în subconștientul vostru, pentru că, prin natura sa, el răspunde și reactionează în permanență.

Iar daca vrei sa te rogi eficient, trebuie sa-ti acordezi spiritul cu adevarurile cosmice ale Domnului, care nu se schimba niciodata. Sa-ti fie limpede ca nu cerșești, nu implori și nu te rogi cu umilință. De fapt, îți aliniezi spiritul altfel și te orientezi spre adevăr.

Extras din cartea „Practica Gândirii Pozitive”de Joseph Murphy apărută la Editura Deceneu.

Adaugă o întrebare, un comentariu sau o recenzie.

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Reducere preț la Filtru de apă de la www.finaqua.ro