Risipa apei – creșterea animalelor
Risipa apei – creșterea animalelor
Planeta va rămâne fără apă potabilă până în 2050 dacă vom continua să consumăm produse animale la ritmul actual, potrivit Institutului Internațional pentru Apă din Stockholm. Este nevoie de peste 20 de ori mai multă apă pentru a produce 1 kg de carne de vită în comparație cu orezul, boabele, fasolea, fructele și legumele. Este nevoie de 800 de litri de apă [consum propriu, irigatii pentru plantele folosite ca furaj, curatat etc.] pentru a produce un litru de lapte de vacă, de patru ori mai mult decât este nevoie pentru a face un litru de lapte de soia.
Este nevoie de peste 20 de ori mai multă apă pentru a produce 1 kg de carne de vită în comparație cu orezul, boabele, fasolea, fructele și legumele din Australia.
Este nevoie de 800 de litri de apă pentru a produce un litru de lapte de vacă, de patru ori mai mult decât este nevoie pentru a face un litru de lapte de soia. Gospodăriile vegane folosesc mai puțin de o treime din apa din gospodăria australiană medie.
Agricultura este primul utilizator de apă, reprezentând 65% din totalul de apă consumată în Australia și 70% în întreaga lume.
Agricultura animală este responsabilă pentru până la o treime din consumul de apă dulce din lume.
43% din apa de irigație din Australia este folosită de industria agriculturii animale.
Doar 24% din apa de irigare din Australia este folosită pentru fructe, legume și cereale pentru consum uman.
Industria produselor lactate folosește 19% din apa irigată din Australia și este responsabilă pentru 35% din consumul de apă din bazinul Murray-Darling, cea mai importantă regiune agricolă din Australia.
Lumea va rămâne fără apă până în 2050 dacă vom continua să consumăm produse animale la ritmul actual, potrivit Institutului Internațional pentru Apă din Stockholm.
Sursa: www.veganaustralia.org.au/water
Foto: unsplash.com