Blog

Regenerarea organismului prin post negru

realiattea_screen
Postul cu apă / Postul negru / Video

Regenerarea organismului prin post negru

Regenerarea organismului prin post negru: 40 de zile doar cu apa, vindecare si transformare

Ideea postului cu apa ca terapie a pornit de la medicul Otto Buchinger care, la inceputul secolului trecut, s-a vindecat de o poliartrita severa, dupa ce a tinut doua posturi cu apa: primul de 40 de zile, iar cel de-al doilea de 19 zile. Vestea s-a raspandit repede, iar doctorul a infiintat o clinica specializata in post cu apa, care functioneaza si astazi. In Romania, inca nu avem astfel de clinici, dar exista medici care recomanda si supravegheaza persoanele care postesc doar cu apa un timp mai indelungat.

„Bine, lumea nu intelege ca nu trebuie sa consumam deloc alimente si ne vom folosi doar de apa, de apa curata, pe care s-o bem de fiecare data cand ne este foame, sa ne umplem stomacul si sa-i dam stomacului senzatia ca l-am umplut, si atunci, senzatia de foame care este un simptom (…) trece dupa un anumit timp. In 30-45 minute trece”, a afirmat medicul Adrian Catineanu.

In Romania, cei care s-au incumetat sa tina post cu apa pe durate mai lungi, s-au organizat in grupuri pe retelele de socializare, acolo unde se sprijina si isi impartasesc experientete. Vasile Nemes si Ionel Zvincu sunt doi astfel de oameni care au deschis calea acestei terapii prin experienta proprie.

„Sunt fan al postului. Noi ne-am intitulat postitori. Adica oameni care tin post cu apa. In urma cu mai multi ani am inceput cu cate o zi, doua, trei, si, bineinteles ca am simtit imediat efectele benefice. Prin asta, pot sa spun ca am inceput sa elimin kilogramele in plus. Hipertensiunea arteriala a scazut, colesterolul, trigliceride, nivelul zaharului din sange, nivelul insulinei, starea de bine a devenit pronuntata”, povesteste Vasile Nemes.

Ionel Zvancu, supranumit de cunoscuti „campionul postului”, a tinut 3 sesiuni de 40 de zile de post negru doar cu apa. A slabit de la 160 kg la 90 kg intr-un an.

„Postul cu apa mi-a adus nenumarate beneficii, pe langa armonia in familie si impacarea cu cei din jurul meu, am avut parte de imbunatatirea sanatatii, deoarece am avut ceva probleme cu greutatea, scapase de sub control. Si aveam tensiune, aveam probleme cu sforaitul”, spune Ionel Zvancu.

„Cred ca postul de lunga durata este un post eminamente spiritual. Beneficiile medicale se pot obtine si prin durate mai scurte si repetate, stiu eu, un post de 5-7 zile, pe care il repeti de cateva ori pe an, pana cand obtii valorile de glicemie, de, stiu eu, de lipide care te intereseaza, de diminuare a inflamatiei. Asta e foarte important si am uitat sa spun. Vasile sigur a slabit, dar are o stare de bine. In primul rand o stare psihica extraordinara”, arata medicul Adrian Catineanu.

Postul negru fara supraveghere medicala nu este indicat, spun specialistii. De aceea, chiar inainte de a incepe, cel mai bine este sa luam legatura cu medicul nostru, singurul care ne poate sfatui in aceasta terapie. (Sursa Realitatea TV Media, https://www.realitatea.net/stiri/actual/regenerarea-organismului-prin-post-negru-40-de-zile-doar-cu-apa-vindecare-si-transformare)

 

Comment (1)

  1. Palcu Nelu

    As vrea sa incep si eu as dori sa fiu INFORMAT

Adaugă o întrebare, un comentariu sau o recenzie.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *