Blog

Provocare – împrietenește-te cu apa

Lifestyle / Motivație / Transformare

Provocare – împrietenește-te cu apa

Provocarea mea pentru tine – împrietenește-te cu apa

Îți dorești să înveți cum să depășești o anumită limitare în viața ta? Se spune că fricile pe care nu le înfruntăm, devin limitele noastre.

Te-ai gândit să ții un post cu apă de 7, 14 sau 21 de zile în scop terapeutic, spiritual sau pentru slăbit, dar ai îndoieli că vei reuși? Nu te îngrijora. Și eu am fost la fel. Fiecare om trece prin această fază de nesiguranță, îndoială sau chiar descurajare.

Ca și în alte domenii și aici trebuie să începem cu pași mici. 

Dacă te-aș întreba: Îți iubești viața și îți vrei binele? Ai răspunde că da. Deși ai dreptate la nivel conștient, există convingeri la nivel subconștient care ne sabotează și ne împiedică să manifestăm liber și constant ceea ce credem la nivel conștient.

În atâția ani de lucru cu oamenii, am observat că deseori convingerea interioară a oamenilor nu este în armonie cu cuvintele pe care le spun. De aceea, fără să vrem asta părem uneori ipocriți pentru că spunem lucruri despre care în realitate nu suntem convinși. Mulți spun că vor să țină postul cu apă prelungit dar în două sau trei zile renunță. În acel punct lucrurile se blochează și oamenii devin descurajați. Eu am depășit acest moment de descurajare când am înțeles că eșecul temporar este cauzat de lipsa experienței și de antrenament, nu are de-a face cu mine personal. Această claritate m-a ajutat ca în loc să abandonez și să mă tot învinovățesc pentru eșecuri, mai bine să încep mă pregătesc serios, pas cu pas, până când voi reuși. Zis și făcut.

Așadar, această provocare are drept scop să ajute cititorul interesat de aceste lucruri să își testeze armonia dintre ceea ce spune și ceea ce crede cu adevărat și să lucreze apoi la ea. Este o modalitate prin care fiecare își poate verifica și antrena forța interioară, credința și determinarea sa.

Dacă afli că convingerea și credința ta interioară este foarte scăzută sau inexistentă, acela este momentul adevărului pentru tine. Acceptă-l fără să te superi, fără să te sperii. El îți arată adevărul despre tine. Nu ai credința și determinarea pe care le dorești sau pretinzi că le ai. De aceea nu vei reuși să un post 21 de zile. A recunoaște adevărul este primul pas corect. Doar așa te poți vindeca și armoniza cuvintele cu acțiunile tale. Credința cu fapta. Cunoscându-ți starea reală vei știi de unde să începi să lucrezi la tine însuți. În loc de descurajare, te motivezi și te pregătești pentru schimbare, vindecare prin postul cu apă de 7, 14 sau 21 de zile.

Ești deci pregătit/ă să încerci ceva bun și provocator ?

Fă ceva bun pentru tine!

În una, două sau 3 zile poți afla pe propria piele dacă ești în controlul vieții tale în această privință.

Încearcă și dovedește-ți că vrei să începi o schimbare în bine în viața ta. Am pornit de la premisa că nu ești vegan și nici nu ai probleme deosebite de sănătate.

Alege cel puțin 5 puncte din lista de mai jos și aplică-le în prima zi. Apoi 7 și apoi toate 10.

Sursa foto: https://www.knowover.com/
                           Sursa foto: https://www.knowover.com/ 

 

  1. Fără zahăr/prăjituri/dulciuri/cereale 
  2. Fără pâine/paste/chipsuri
  3. Fără sare
  4. Fără carne/grăsimi/mezeluri
  5. Fără alcool/carbogazoase/energizante
  6. Fără fumat, alcool sau alte droguri. (Cafea fără zahăr este permis și desigur că vă puteți lua medicamente dacă e cazul.)
  7. Fără TV (internet doar strictul necesar și la muncă)
  8. Fără cumpărături (consumi din ce ai sau cumperi doar legume proaspete, zarzavaturi etc.)
  9. Stai cât mai puțin timp acasă și ieși în natură
  10. Fără nervi/stres/agitație

Ai până la 3 zile în care poți afla mai multe despre tine însuți. În urmă cu câțiva ani, la prima încercare de acest fel, nu am reușit fără cafea (așa îmi propusesem). M-am și enervat de două ori pe niște situații, dar am reușit la toate celelalte. A fost parte din pregătirea pentru primul meu post cu apă de 21 de zile. În final am reușit. Scopul acestei provocări este acela de a te ajuta să te cunoști mai bine, să îți identifici punctele slabe și să lucrezi la ele. În același timp poate fi metoda ideală în pregătirea ta pentru un post total cu apă de 7, 14 sau 21 de zile.

post_result

Ce consumi în aceste 3 zile?

Poți consuma tot ce vrei, în afară de cele din lista de mai sus. Cantitățile mici și rare sunt recomandate. Ideea principală este să înveți să bei mai multă apă decât de obicei. Când ți-e poftă de ceva sau foame, ori ai senzație de rău, bea apă. Lasă-te purtat de senzația de foame, una, două, trei, patru ore. Îți va face bine. Bea apă. Nu e ceva rău sau de nesuportat dacă simți că îți este foame și nu începi să mănânci imediat. Poți bea și ceai dacă vrei, dar fără zahăr. Eventual cu jumate de linguriță de miere, în prima zi.

E ocazie bună să îți hrănești mai mult mintea și sufletul. Exercițiul acesta trece cu mult dincolo de aparențele unor restricții alimentare. Pe mine m-a ajutat. Cu siguranță îți va binecuvânta și ție sufletul și antrena spiritul.

Vei învăța pas cu pas cum să aduci în armonie credința interioară, cuvintele pe care le rostești și acțiunile pe care le faci.

Mult succes!

Vasile Nemeș

Adaugă o întrebare, un comentariu sau o recenzie.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *