Blog

Protectia de virusuri prin postul cu apa – cum evităm îmbolnăvirea?

Postul cu apă / Prevenție / Sistemul imunitar

Protectia de virusuri prin postul cu apa – cum evităm îmbolnăvirea?

Protectia de virusuri prin postul cu apa

Dacă sistemul imunitar devine vulnerabil, slab și nu mai detectează virusuri inteligente, sau nu le poate bloca, este din cauză că a fost supus îndelung timp la diverse activități intensive de a proteja organismul de la diverse abuzuri, agresiuni asupra acestuia, datorate unui stil de viață nesănătos, inactiv, stresant, nociv, sedentar, neglijent. Se știe bine și faptul că stresul continuu face tot atât de mult rău organismului precum un stil de viață toxic.

Sistemul imunitar are rolul extraordinar de a crește rezistența organismului în lupta acestuia cu orice tip de virusuri, bacterii și diverși microbi însă dacă acesta luptă ani de zile să ne mențină sănătoși, în timp ce noi îl abuzăm în mod voluntar, atunci când vine momentul să ne apere împotriva adevăratelor pericole, sistemul este slăbit devenind astfel ineficient în luptă. Fiind de mai mulți ani în zona asta de sănătate, am citit sute de articole pe tema asta, și acum voi trage concluzia pe scurt în condițiile noii epidemii de coronavirus. Pacienții cu infectați cu coronavirus au febră, asta înseamnă că sistemul imunitar îl depistează și se mobilizează imediat împotriva lui atât ca scut defensiv, cât și ca ofensivă. Sistemul imunitar al unui pacient care și-a neglijat sănătatea, este supraponderal, obez, nu are la dispoziție forța necesară pentru a de apăra și lupta împotriva infecției agresive, tocmai din cauza factorilor descriși mai sus. S-a sesizat acum că persoanele în vârstă nu rezistă acestui virus tocmai din acest motiv. Sistemul imunitar al acestora este obosit, uzat, îmbătrânit, din acest motiv cam toți din cei care au murit aveau și alte afecțiuni sau boli. La polul opus, până la momentul acesta în care scriu, s-au vindecat peste 70.000 de oameni aproape toți aceștia fiind tineri sau adulți. 

Există totuși câteva recomandări din partea specialiștilor pe care putem să le luăm în serios pentru a scădea riscul contactării oricărui tip de virusuri dar și pentru a crește capacitatea sistemului imunitar de a lupta cu ei în caz că infecția s-a produs.   

Ce putem face în regim de urgență pentru a ne salva?

Pentru ca cineva să schimbe în bine lucrurile și să obțină un sistem imunitar puternic și rezistent trebuie să înceapă imediat să renunțe la consumul de carne și mezeluri, sau reducerea cu 95% a acesteia. Există totuși dovezi că o cantitate mică de carne albă, ouă, ficat, consumate ocazional, ajută organismul și funcționeze optim, datorită unor nutrienți, vitaminei B12, fier și grăsimilor bune. De aceea veganii care nu consumă nimic de origine animală, folosesc suplimente diverse pentru a-și completa necesarul de nutrienți. Recomandările acestea sunt valabile adulților, nu se aplică (în totalitate) și copiilor, femeilor însărcinate sau cazurilor de boli cronice, sau alte situații critice, decât după consultarea medicului.

Pe lângă măsurile de igienă obligatorii pe care trebuie să le respectăm, putem să evităm multe probleme.

Iată cum:

Primul pas

 • Renunțarea imediat la fumat, la consumul de alcool, droguri, alte substanțe toxice.
 • Renunțarea la consumul de carne roșie și mezeluri (am scris mai sus ca  o cantitate mică de carne albă, ouă, ficat de pui, consumate ocazional, ajută organismul și funcționeze optim, datorită unor nutrienți, vitaminei B12, fier și grăsimilor bune.)
 • Reducerea consumului de carbohidrați „răi” – făină, paste făinoase, zahăr rafinat, pâine albă
 • Reducerea consumul de alimente de orice fel 
 • Eliminarea stresului, îngrijorărilor, a panicii (stresul este extrem de dăunător pentru sistemul imunitar)
 • Introducerea stării de calm, de pace și liniște sufletească (meditație, rugăciune, plimbări)

Pasul doi

 • Creșterea consumului de apă, dacă se poate filtrată sau de izvor.
 • Activități, mișcare, sport. (Dacă trebuie să stăm în casă, câteva exerciții ajută, tot la fel.)
 • Post intermitent – consumul unei singure mese pe zi
 • Hrana naturală, legume, zarzavaturi, fructe, diversificată, de calitate dar cât mai puțină – nu mai mult de 500-700 calorii zilnic
 • Creșterea consumului de antioxidanți. Ai aici lista cu antioxidanți la scala ORAC. Eu îi dizolv în apă și așa îi consum.
 • Pe bună dreptate se spune că vitamina C ajută sistemul imunitar. Există comunicate și știri contradictorii în media cu privire la acest lucru. Să ne lămurim puțin. Dacă cineva spune că vitamina C vindecă coronavirus, nu cred că are dreptate, dar dacă spune că vitamina C ajută organismul să se întărească pentru a se proteja și lupta în procesul de vindecare, atunci da este adevărat. Vitamina C – ar fi indicat să fie din surse cât mai naturale – este de mare ajutor pentru sistemul nostru imunitar. 
 • Pentru cei care pot ține postul total cu apă, 5-7-14-21 de zile, sau pot consuma pe zi o masă simplă și ușoară, am o veste foarte bună. Consumul de apă împreună cu vitamina C și antioxidanți în formă de pulbere, aduc organismul în cea mai alcalină și sănătoasă stare pe care acesta o poate avea. Îl întinerește, îl învigorează. Asta înseamnă ridicarea acestuia la cea mai mare scară a posibilității sale de a nu se îmbolnăvi, sau aceea de a se vindeca fără probleme sau urmări.

Pasul trei

Să ne vedem liniștiți – dar precauți – de muncă, afaceri și de celelalte responsabilități.

Postez mai jos o parte preluată dintr-un articol scris de mine în acest blog, în care descriu cele 7 beneficii ale autofagiei, prin postul cu apă, descoperire făcută de către profesorul Yoshinori Oshumi și care a fost premiată cu Nobel în 2016. În timp ce organismul este în autofagie (repaus alimentar, post cu apă) poate lupta foarte bine și poate elimina bacterii, viruși și alte tipuri de invadatori, afecțiuni și boli.

„Am spus deseori că documentarul de la TV Arte France cât și premiul Nobel dat în 2016 pe autofagie, m-au convins definitiv să îl adopt ca stil de viață, nu doar să îl țin ocazional în scop terapeutic sau spiritual. Profesorul Yoshinori Oshumi, specialist în biologia celulară demonstrează în fața cremei oamenilor de știință și medicină din întreaga lume, 7 beneficii directe ale repausului alimentar prelungit. Autofagia, autoconsumul intern, se produce în lipsa hrănirii organismului. Avem așadar, în mod indirect, premiul Nobel pentru postul cu apă.

Cel mai semnificativ beneficiu descoperit este capacitatea extraordinară a organismului de autovindecare prin suprimarea tumorilor canceroase în timpul postului, repausului alimentar. Este o descoperire de top! Toate celelalte sunt foarte bune, dar acesta vine ca o mare speranță pentru prevenirea și vindecarea acestor boli considerate fără leac, în mod GRATUIT. Doar cu apă, doar prin post prelungit. Și celelalte merită amintite. E vorba de încetinirea procesului de îmbătrânire și degradare a organismului, eliminarea bacteriilor și virusurilor, curățirea intercelulară (inclusiv bolile degenerative-moștenite!), producția crescută de aminoacizi (foarte importantă) antigenul (pentru procesarea corectă a proteinelor), fertilizare sănătoasă. Aceste 7 beneficii directe au un impact extins și pot preveni sau vindeca direct sau indirect alte zeci de afecțiuni și boli. Este absolut extraordinară această descoperire. Vezi imaginea alăturată.”

 

Concluzie

În timpul postului cu apă, organismul devine mult mai capabil să rezolve problemele cunoscute și necunoscute ale sale și ne poate salva din situațiile periculoase la care putem fi expuși. 

Nu sunt medic, nu sunt specialist, dar din tot ce am studiat, experimentat și am parcurs ceea ce experții spun, pe lângă măsurile de igienă obligatorii pe care trebuie să le respectăm, NU există nici o soluție preventivă și vindecătoare mai bună decât aceea de a maximiza potențialul organismului nostru, respectiv a sistemului imunitar, prin postul cu apă, prin autofagie, prin repaus alimentar și alimentarea acestuia cu antioxidanți naturali, până când, sperăm că curând, se va produce vaccinul potrivit, sau că extinderea acestui virus se va opri odată cu venirea căldurii.

Iar dacă am reușit să facem ceva bun pentru noi înșine în regim de urgență, înseamnă că putem să facem din asta un obicei pentru viitor. Ne protejăm pe noi, pe cei dragi și planeta minunată care ne găzduiește!

Nu uita – te poți ajuta!

Vasile

P.S. – initial incepusem sa scriu „virusi” nu „virusuri”, dar am citit ca sunt corecte ambele forme si am vazut pe siteuri renumite, ca folosesc forma virusuri nu virusi si ca virusi e folosita mai mult in zona de tehnologie.

Despre autor: Vasile Nemeș este consilier spiritual, life&fasting coach cu o vastă experiență în lucru cu oamenii, câștigată timp de 20 de ani. El practică de peste 5 ani postul cu apă de 21 de zile și alte tipuri de posturi în scop preventiv, terapeutic, transformațional și spiritual. Este administratorul paginii www.postulcuapa.ro iar misiunea lui este ca prin articole, informații, cursuri, consiliere să ajute oamenii să își descopere potențialul interior, să prevină îmbătrânirea prematură, bolile și afecțiunile și să-i învețe să se vindece și cu ajutorul postului cu apă prelungit. Vasile crede că schimbarea în bine și prosperitatea este posibilă oricui o dorește, promovând astfel un stil de viață și de valori bazate pe echilibru, relații sănătoase, în care respectul, înțelegerea, iubirea, bunătatea și integritatea individului predomină.

© Copyright Vasile Nemeș 2020

Aveți permisiunea de a copia orice articol cu obligativitatea menționării numele autorului și adresa cu link a paginii din care s-a preluat. Pentru mai multe informații, colaborări, consultanță scrieți la email: postulcuapă@gmail.com

 

 

Adaugă o întrebare, un comentariu sau o recenzie.

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Reducere preț la Filtru de apă de la www.finaqua.ro