Blog

Postul vs dependențe

Afirmații pozitive / Credință / Eliberare / Post

Postul vs dependențe

Pretutindeni vedem săli de jocuri de noroc și pariuri. Cred că sute de mii de oameni își pierd banii și speranțele acolo. Îmi zic să scriu puțin despre Postul vs dependențe, la nivelul meu de înțelegere, poate că ajută pe cineva.

Din câte ne dăm seama există multiplii factori psihologici și emoționali care favorizează dependențele de orice tip. Nu există doar un motiv. Or fi multe, iar de unele probabil că nimeni nu știe.

Din tot ce am citit, am văzut și experimentat, postul cu apă prelungit, meditația și rugăciunea cu determinare, cu credință, poate ajuta la eliberarea de dependențe diverse. Există mai multe tipuri de dependențe și obsesii. Fie că este vorba de fumat, droguri, alcoolism, obiceiuri păguboase precum jocurile de noroc gen păcănele, barbut, poker, jocuri pe calculator și altele, postul cu apă devine un aliat puternic pentru vindecarea fiecăruia care își dorește asta.

Jocurile de noroc sunt întradevăr o mare pacoste. Acestea pot deveni cu ușurință o adevărată obsesie şi pot duce la dependență. De cele mai multe ori, cei care încearcă o fac prima oară din curiozitate, din distracție, iar apoi se transformă în plăcere, urmând să se transforme într-o neîmplinire constantă, atrăgând după sine senzația de frustrare și disperare. Dependența de jocuri de noroc, alcool, droguri și altele, poate avea efecte negative severe și asupra relațiilor și familiei. De aceea o vizită la psiholog poate ajuta.

Mătușa mea Mărioara, Dumnezeu să o ierte, încerca să se lase de fumat. A făcut cam tot ce a putut să facă, dar nu a reușit. Stând odată de vorbă cu ea, am realizat că problema nu era neapărat la metodele prin care a încercat. Motivul eșecurilor ei a fost faptul că în realitate ei îi plăcea să fumeze și voia să fumeze. Nu era convinsă că nu mai vrea. O dorință exprimată prin cuvinte nu înseamnă și o puternică convingere. Îi plăcea să soarbă din cafea împreună cu țigara. Abia aștepta să se bucure de acel moment. I-am zis că eu cred că aici este problema ei. În realitate vrea să fumeze. A recunoscut. A zis: „M-ai prins”. Am râs amândoi în hohote. A fost tare simpatică. 

Atâta vreme cât tu de fapt vrei să faci în continuare ce îți place, e dreptul tău, numai că simpla afirmație că ai vrea să scăpi de viciul fumatului, nu rezolvă problema în sine. Îmi amintesc că eu am reușit să renunț la fumat în urma unei…rugăciuni. Da știu, pare ceva religios, dar nu e. E vorba despre credință. Cum s-a întâmplat asta?

În urmă cu mulți ani am fost invitat la o seară de rugăciune la un grup de prieteni ai unor vecini de ai mei. Acolo fiecare a putut să spună motivul pentru care ar dori să ne rugăm cu toții. Fiecare spunea câte ceva. Unul dorea să învețe mai bine la facultate. Altul avea un proiect de inginerie complicat. Un cuplu a spus că ei doresc să se iubească ca și la început și să poată face copii. A venit rândul meu. Ce să zic și eu? Mi-am amintit că doream foarte mult să scap de viciul acesta toxic, fumatul. „Vreau să nu mai fumez niciodată în viața mea”, am spus. După ce și alții și-au exprimat dorințele, a urmat o rugăciune gălăgioasă, de care m-am speriat puțin, dar care în final a dat roade. Am mai încercat să fumez de două ori după aceea, dar mi-a venit rău de ambele dăți. Subconștientul înregistrase convingerea mea ca fiind reală și Dumnezeu a onorat asta, eliberându-mă total și definitiv. Nu am mai fumat niciodată de atunci. Nu știu dacă și ceilalți au primit răspunsuri, dar este foarte probabil că dacă au cerut cu convingere au căpătat ce au cerut.

Desigur că există multe cazuri mai dificile și mai complexe decât fumatul, dar știu sigur că postul cu apă, chiar și numai de câteva zile poate ajuta pe oricine. Starea pe care o dă postul prelungit psihicului și organismului devine ca o forță suplimentară capabilă să proceseze cu bine toate elementele psihologice, spirituale și biochimice în acest parcurs al vindecării și eliberării.

Ai o dependență? Ai o problemă de care vrei să scapi? Ce ai de făcut?

Caută ajutor de specialitate și prin voința ta proprie ajută întreg procesul de vindecare.

Definește mai întâi ce vrei cu adevărat. „Vreau să scap, să fiu liber de jocuri de noroc, de fumat, de alte lucruri.” Interiorizează acest adevăr. Simte dorința ta sinceră și hrănește-o cu credință. Aprinde această dorință în tine. Fă să devină o dorință și o convingere puternică. Să fii absolut convins că o astfel de viață petrecută în dependență de orice, nu este pentru tine. Ia-ți timp câteva zile la rând. Nu te grăbi. Fii entuziasmat și cu o atitudine mentală pozitivă. Este important ca întregul mecanism să transmită pe flux convingerea ta, amplificată de dorința vie care se tot repetată și exprimă prin tine.

Începe să ții postul cu apă și fii concentrat pe ceea ce îți dorești. Postul va amplifica puterea de focusare, de concentrare. Roagă-te și spune afirmații pozitive de felul următor: DA, VREAU ȘI POT SĂ SCAP! Și descrii problemele de care vrei să scapi. Fă din această dorință un scop bine determinat. Comunică cu tine însuți. Comunică cu Divinitatea. Antrenează-ți credința până când crește la nivelul de care ai nevoie. Alt aspect. Este important să te ierți. Un tânăr român m-a sunat din UK cu această problemă și spunea că se urăște pe sine pentru că a pierdut o avere la jocuri. Toată munca lui de peste 10 ani a pierdut-o. Nu e ușor, însă șansa de salvare este crescută de conștientizare și iertare. Nu poți ajuta un om pe care îl urăști, iar acum tu însuți ești acela. Pentru a te vindeca și elibera este necesar să te ierți și să îți dorești să te ajuți. 

Ajută-te singur, nu te plânge și nu te mai învinovăți. Vei vedea și vei simți momentul în care eliberarea ta vine. Pronunță în avans eliberarea și vindecarea ta. Exprimă cuvinte ale credinței tale în acest proces. Fără ezitare, fără îndoială. Încurajează-te singur și luptă cu tentația de a da înapoi. Creează-ți atitudinea aceea de siguranță ca și cum deja s-a întâmplat. Comportă-te ca și cum deja ai reușit. Încearcă să te vezi pe tine însuți liber de orice viciu și să simți starea de libertate. Exersează. Stabilește ca fiind scopul tău de bază, nu e o încercare doar. E scopul tău. Nu este important nici faptul că nu uneori te-ai ținut de propriile promisiuni. Nu te lăsa pradă dezamăgirilor proprii. Nu pune lupta într-un cadru negativ, spunând ce nu vrei. De exemplu, nu spune: nu vreau să mai fumez, nu vreau să mai joc. Nu. Concentrează-te pe ce vrei să faci. Există multe motive pentru care poți reuși, nu te gândi că nu vei reuși. Exprimă-te în pozitiv cu ceva de genul: „Vreau să fiu liber de fumat, pot să fiu liber de dependența cutare. Da, vreau și pot să fiu liber de acest viciu. A fost destul, acum devin liber, acum este momentul meu. Îmi schimb viața. Eu mă ajut, Dumnezeu mă ajută, Universul mă ajută, viața mă ajută. Accesez posibilitatea existentă de a fi liber de orice viciu. Accept o viață liberă și demnă.” Formulează și după propriile tale cuvinte. Încarcă cuvintele cu credința ta în ceea ce spui. Este important să crezi ce spui și să crezi în capacitatea ta de a te ridica deasupra acelor probleme care te macină. Tu decizi ce se întâmplă cu tine în acest sens, deci tu decizi că renunți la viciul respectiv. Dacă ești și credincios în sensul religios, cu atât mai bine pentru tine. Poți folosi credința ta ca un ajutor puternic pentru această situație. Vei avea o putere mai mare. Te rogi, chemi ajutorul în felul tău personal. Menține-ți credința vie și dorința aprinsă. Nu pierde din vedere scopul tău bine determinat. Ai un scop: SĂ FII LIBER!

Poți face și promisiuni de genul că dacă scapi, timp de 6-12 luni bani care îi dădeai pe alcool, țigări, jocuri de noroc, etc îi vei dona unor familii nevoiașe, sau vei ajuta în alt fel oameni, un adăpost de câini, rudenii, vecini sau apropiați. Atât la nivel psihologic cât și spiritual acest tip de „legământ” este important și va susține tot procesul de vindecare și eliberare.

 

 

La mine, postul cu apă prelungit are un puternic efect de amplificare a credinței, a determinării și a puterii cuvântului rostit. Starea de profunzime, de spiritualitate dată de postul cu apă, mai ales după 10 zile, e tot mai puternică. Voința, determinarea, cuvintele, au o energie aparte, au putere, au o vibrație care mă gândesc acum că pot influența radical vindecarea sau eliberarea de dependențe. Cred că astfel de rezultate sunt valabile pentru fiecare om după ce începe și practică repausul alimentar, meditația și rugăciunea direcționată conștient, științifică și duhovnicească. Poate că uneori durează mai mult decât cineva se așteaptă, dar important este că oricine poate reuși. Pregătește-te încă de pe acum să ajuți pe alții, care au nevoie.

Autor,

Vasile Nemeș – îndrumător în arta transformării prin postul cu apă

Adaugă o întrebare, un comentariu sau o recenzie.

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Reducere preț la Filtru de apă de la www.finaqua.ro