Blog

Postul este si pentru tineri

f029a874-b481-4eae-9fd8-baea5e94e988
Autofagie / Postul cu apă / Tinerețe

Postul este si pentru tineri

Din cate am citit si vazut, dar e si logic, este mult mai usor pentru organism sa isi mentina tineretea, varsta biologica pe care o are, decat sa ii dea reverse acesteia prin sesiuni de autofagie (si asta se poate evident).

Cu alte cuvinte si cei care sunt tineri, sanatosi si frumosi 😁, pot face postul cu apa ocazional pentru a pastra toate aceste beneficii cat mai mult timp, cat mai multi ani. Conform cu prof David Sinclair, PhD Harvard, in acest caz, exista sanse foarte ridicate ca bolile si afectiunile specifice trecerii anilor, sa nu se dezvolte sau sa se activeze niciodata, datorita devorarii agresorilor de catre mecanismul autofagic, in special cel de tip CMA (post extins).

Asadar, postul cu apă si o viata activa, cu atentie si pe hrana, sunt probabil cele mai bune metode de prevenire a bolilor, obezitatii, imbatranirii si degradarii premature a organismului.

In termenii oamenilor de stiinta (cei care au ramas in universitati, nu cei care lucreaza in laboratoarele antiaging finantate de Jeff Bezos) „prevenirea imbatranirii si degradarii premature” nu se refera (intotdeauna) la a trai 357 de ani 😄, ci se refera mai ales la functionarea normala, optima si deplina pe perioada vietii.

Asadar, tinerii pot face postul cu apa pentru a se mentine, pentru a-si pastra sanatatea, tineretea, energia si dinamica, iar adultii si seniorii o pot face pentru transformare metabolica, pentru a se vindeca, regenera, intineri si pentru a-si echilibra varsta cronologica cu cea biologica.

Din aceste motive ma bucura sa vad, ca si in cazul de mai jos, ca indiferent de varsta, oamenii sunt interesati de sesiuni ocazionale de autofagie prin postul cu apa terapeutic.

„Am decis să merg în tabăra de post terapeutic din februarie, organizată de Vasile. O fac pentru a-mi testa limitele și pentru că vreau să simt pe pielea mea beneficiile autofagiei accelerate timp de 7 zile, în care voi bea doar apă. Muncesc foarte mult și o astfel de pauză totală, cu siguranță, va fi o mare binecuvântare pentru mine, mai ales că vine și sora mea cu mine. 🤗 Am mai ținut posturi de 3 zile dar cu siguranță că ăsta va fi ceva diferit.

E o provocare mare pentru noi, dar suntem pregătite să experimentăm postul cu apă extins.

Felicitări tututor celor care au decis să înceapă să țină ocazional postul cu apă terapeutic.

Abia aștept!

Damaris  ❤️

Damaris Borza

Adaugă o întrebare, un comentariu sau o recenzie.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *