Blog

Postul cu apă – o zi fără mâncare îți conferă o sănătate de fier

Lifestyle / Postul negru / Sănătate

Postul cu apă – o zi fără mâncare îți conferă o sănătate de fier

Este bine cunoscut faptul că postul negru aduce numai beneficii. Atât pentru menținerea siluetei, dar și pentru odihnirea și vindecarea organelor. Koda Mitsuo, un cunoscut dietetician din Japonia, a realizat numeroase studii de cercetare cu privire la înfometarea medicală sau postul negru, așa cum îl cunoaștem noi. (Dr Koda Mitsuo este și autor al cărții „If you eat less, you live longer.”)

Rezultatele sunt de-a dreptul fantastice și concluzia este una singură: înfometarea pentru o zi aduce numai beneficii organismului uman. În acest sens, înfometarea terapeutică începe să câștige cât mai mult teren în rândul specialiștilor, care o recomandă atunci când este nevoie.

Ce beneficii aduce postul negru?

1. Înfometarea, practicată o dată pe săptămână, regenerează organele

2. Unele boli se pot trata, bineînțeles cu tratamentul aferent, la care se adaugă înfometarea terapeutică.

3. Practicată o zi pe săptămână, timp de un an de zile, ajută la reglarea organismului. Se va constata o creștere a energiei

4. O zi de post negru întinerește organele cu cel puțin 3 luni

Recomandări pentru postul negru (cu apă)

Pentru a ține o zi de post negru este nevoie în primul rând de optimism și dorință. A ține post negru nu este ușor și nu se recomandă să-l țineți dacă ai o zi plină și implicit nevoie de energie foarte multă.

Postul negru se ține când ești acasă, în concediu sau vacanță.

Este nevoie de o pregătire cu cel puțin două zile înainte de ziua cu pricina. Renunță la alimentele de origine animală și consumă foarte multe fructe și legume.

De asemenea, consumul de apă trebuie să crească. În ziua postului negru trebuie să bei foarte multă apă, pentru o bună funcționare a organismului.

Este posibil să ai dureri de cap și amețeli. Acest lucru este normal, în condițiile în care organismul este privat de hrană pentru 24 de ore.

A doua zi, după post, nu este bine să mănânci mâncăruri grase și nici foarte mulți carbohidrați. Trebuie să o iei treptat și să mănânci puțin, în principal legume, fructe și sucuri naturale.

Un alt aspect recomandat de specialiști este ca niciodată, după înfometare, să nu mănânci carne, dar nici produse acre.

Sursa www . efemeride.ro

Comments (2)

  1. Adriana

    Spuneti ca Postul negru se ține când ești acasă, în concediu sau vacanță.
    Pentru cei care muncesc zi-lumina, nu este recomandat ? Multumesc,

    1. Vasile

      Buna ziua. Daca nu aveti un loc de munca cu riscuri gen constructii, la inaltime, subteran, condus masina distanta mare, etc puteti tine cateva zile fara stres mare.

Adaugă o întrebare, un comentariu sau o recenzie.

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Reducere preț la Filtru de apă de la www.finaqua.ro