Blog

Postitorul si un stil de viata minimalist

pag-5-economie
Prevenție / Risipă alimentară / Sănătate / Transformare

Postitorul si un stil de viata minimalist

Postitorul si un stil de viata minimalist dupa revenirea din post!
Eu cred ca postitorii pot sa isi creeze foarte usor un stil de viata minimalist, mult mai usor decat alti oameni care nu sunt inca obisnuiti cu deciziile de a consuma mai putin. De ex. iti poti cumpara si consuma o chifla sanatoasa pe zi, nu o paine, mai ales daca tot iti doresti sa reduci fainoasele, paine, patiserie, etc.
Platesti sub 1 leu, in loc de 8 lei, cat am vazut costul unei paini la noi la Cluj.
În toamna am intrebat o doamna, cunostinta mai veche, in LIDL, daca chiar tot ce a cumparat e necesar. Mi-a permis sa ii fac o selectie cu ceea ce cred eu ca e necesar si poate trai foarte bine cu ce ramane in carucior dupa aceea.
Am scos 9-10 produse in valoare de aproape 140 lei.
Acum ea isi cumpara ce ii place, se bucura de multe lucruri care sunt sanatoase si bune, d consuma mai putin. A redus consumul cu peste 40%! Pentru mine asta e fantastic.  S-a educat si pe revenire din post foarte bine. E important sa ai asta in minte, mai ales dupa post, in revenire, si sa iti creezi un stil de viata imbunatatit.
Ii raman bani in plus, e mai sanatoasa, are timp mai mult pentru ea insasi, citeste carti, face miscare mai multa decat inainte, e mai fericita si nu produce atata gunoi, nu spala atatea vase si cratite si oale si nu stiu mai stiu ce. E departe inca de ceea ce si-a propus dar e pe drumul cel bun si asta i-a facut viata mult mai simpla si frumoasa. Are mult mai putine griji acum.
Sa o lasam deci mai usor cu atatea cumparaturi, gatit, mese exagerate, mi se pare o decizie inteligenta.
Chiar si timpurile dificile in care traim, ne arata o anumita instabilitate economica, de ce ar arunca cineva pe geam atata energie, sanatate, timp si bani? Nu are nici o logica.
Consider ca nu trebuie sa fie asa si cred ar fi bine sa luam decizii in favoarea noastra, pentru binele nostru.
E adevarat ca in familiile unde exista si copii e un pic mai greu dar si acolo se pot face progrese. Se pot reduce portiile acestora de fast food si dulciuri din comert, si inlocuite cu fructe dar si alte miscari inteligente.
Putem sa schimbam ceva la noi, si in acelasi timp sa ne bucuram de ceea ce ne place sa gatim uneori si sa ne bucuram de viata, dar cu o alta mentalitate. Una in care reducem consumul care s-a dovedit ani de zile in foarte multe cazuri ca a fost o prostie si total inutil.
Din pacate foarte multi oameni sunt si bolnavi si obezi, unii foarte grasi si sufera mult, au cu cate 30-40 -50 de kg in plus fata de normal si au multe boli si afectiuni ca urmare a acelor decizii.
Cum au ajuns asa? De ce sunt bolnavi si obezi? In majoritatea cazurilor sunt asa din cauza ca au consumat mult mai mult decat a fost necesar.
Este dovedit ca organismul se descurca mult mai bine cu mai putin, decat cu mai mult. Excesul caloric pe termen lung degradeaza organismul in mod accelerat.
Si de ce unii postitori nu reusesc sa mentina starea buna din post? Din acelasi motiv. Inca isi doresc sa manance mult mai mult decat au nevoie.
Pur si simplu foarte multe lucruri cumparate si comandate online, NU SUNT NECESARE si multe din acestea imbolnavesc organismul si altele ajung direct la gunoi. Altele aproape ca se strica in frigider gatite sau negatite, sau se invechesc in congelator si le aruncam.
Din proprie experienta, recomandarea mea e sa cumparati foarte rar si mult mai putine alimente, mai ales tot ce e legat de cele fainoase, zaharoase, mezeluri pregatite industrial, sucuri carbogazoase, dulciuri, etc. cred ca stiti lista acestora pe de rost.
Vi se pare greu sa introduceti in viata dvs un stil de viata mai minimalist, mai echilibrat?

Adaugă o întrebare, un comentariu sau o recenzie.

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Reducere preț la Filtru de apă de la www.finaqua.ro