Blog

Postul cu apa activeaza hormonul de crestere HCU

B-Plasma-growth-hormone-levels-ng-ml-1-mean-SE-of-the-fed-and-the-fasted-animals
hormon de crestere / Postul cu apă

Postul cu apa activeaza hormonul de crestere HCU

Info po(i)nt:
Doua zile de post cu apa activeaza hormonul de crestere, HCU, cu 200%.
Trei zile de post cu apa cu 300% iar 7 zile de post cu apa cu….1250 %. Asta e PONT!
(Oricum pe langa asta avem cel putin 15 alte beneficii medicale uriase (7 fiind premiate cu Nobel in 2016) si alte cateva zeci de natura spirituala si transformationala.)
HCU este direct responsabil pentru prevenirea degradarii premature a creierului si organismului in general. El se ocupa cu blocarea unei boli numita „batranete venita prea devreme”. :)) 😁
In lipsa acestui hormon obezitatea si afectiunile asociate se pot dezvolta in ritm accelerat.
Desi HCU incepe sa scada dupa varsta de 30-35 de ani, restrictia calorica temporara, (postul cu apa deci) stimuleaza productia acestuia in continuare la un nivel mai ridicat decat in mod normal.
„Inamicul” de baza al acestui hormon este insulina si cortizolul. In mod indirect, si pe romaneste spus, stresuul, zaharurile si faina pun piedici uriase sistemelor care mentin tineretea, vitalitatea organismului si supletea corpului.
Concluzie: Doua, trei sau chiar sapte zile de repaus alimentar total in fiecare luna pot face transformari miraculoase in viata postitorului terapeutic.
Sursa: Angela Stolnic, PhD,
Dr David Sinclair, Harvard PhD
si
https://www.researchgate.net/ – Petteri Nieminen
University of Eastern Finland | UEF · Department of Biology
MD, DMedSci, PhD, Docent

Comments (2)

 1. Nicoleta Roman

  Bună seara și eu am ținut post intermitent cu apa 3 zile.si ma m simtit plina de energie primele 2 zile ,în a treia zi aveam ochii inpainjeniti și ma simțeam fără putere.vroiam sa continu, dar mi a fost frica .Țin sa menționez ca am probleme de anemie,am suferit în 2 ani jumătate 3 operații.. Vreau sa va întreb dacă postul cu apa ar putea sa ma scape de artroze și circulația periferica se va îmbunătăți.Multumesc cu respect Nicoleta

  1. Buna. felicitari.
   Da au fost mai multe rapoarte care spun ca postul ajuta la ameliorarea (sau vindecarea) artrozei si a circulatiei periferice.
   La anemie nu e recomandat postul lung. Puteti sa beti apa Valcele.
   Succes.

Adaugă o întrebare, un comentariu sau o recenzie.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *