Blog

Noi schimbări

Antioxidanți / Sănătate

Noi schimbări

Noi schimbări

Am facut o postare pe Facebook cu acest material care a starnit interesul la peste 7000 de persoane si continua sa creasca. Il mai completez si il postez si ca articol cu speranta ca poate ajuta si incuraja pe cititorii care intra direct aici in blog.

Mi se intampla ceva. Mi-am pierdut interesul pentru hrana solida, aproape integral. O simt mult mai puternic fata de datile anterioare cand posteam sau cand ma apropiam de finalul postului cu apa de 21 de zile. O fi un semn de evolutie. Cine stie? Poate ca e vorba de procesul transformational de care beneficiez in urma repetarii postului cu apa prelungit. E sigur ca noi schimbari benefice se petrec in organismul meu. 

Nu mananc inca nimic, in schimb, un pahar cu lapte in care am dizolvat una-doua linguri de polen crud bio imi face mult bine dar e si foarte delicios. Am presarat si scortisoara praf. Laptele l-am transformat in crema/spuma, la expresor ca sa ii dau o nota eleganta si savuroasa.

 

Am energie, sunt foarte bine din toate punctele de vedere desi am implinit 25 de zile de cand nu am mancat absolut nimic din care sunt 4 zile de cand consum lapte cu polen si seara beau putin suc de rosii.

Despre polen se spune ca este hrana ingerilor, cel mai complet aliment. Iata: „Polenul crud este un hiperaliment cu nenumărate proprietăți terapeutice și cea mai bogată sursă naturală de nutrienți cu rol imunostimulator. Ceea ce deosebește acest produs apicol de alte remedii este profilul nutrițional unic – polenul conține toți aminoacizii esențiali și neesențiali, 18 vitamine, 33 de tipuri de minerale, 59 oligoelemente, peste 100 de enzime și coenzime, 14 acizi grași, 11 carbohidrați, aproximativ 25% proteine. În plus, albinele recoltează polenul din peste 1000 de flori diferite, de la care împrumută proprietăți terapeutice diverse.”

Este absolut incredibil cat de multe beneficii are consumul de polen crud! Este o minune de aliment. Cred ca am putea trai mai multe luni de zile, poate ca ani de zile, doar cu polen si cu cate un fruct sau o leguma pe zi. De ce nu? Dpdv medical am putea trai foarte bine cu o dieta de, hai sa zicem 95%, in acest fel. Asta poate insemna ca o zi pe saptamana sau o zi la doua saptamani, sa mancam hrana de care o consumam de obicei, iar in rest doar polen crud, cate un fruct, cateva legume si verdeturi. Dupa cum inteleg eu ca functioneaza lucrurile, asta ar insemna o consolidare extraordinara a sanatatii noastre.

Asadar, incepem cu un post cu apa prelungit pentru purificarea si resetarea tuturor sistemelor si iesim din post incepand sa consumam polen dizolvat in lapte vegetal, in suc, in apa. Laptele de origine animala chiar daca contine mult discutata cazeina, nu are repercursiuni negative daca nu este consumat in cantitati mari. Laptele vegetal de migdale desi gustos, si natural, nu contine proteina si calciu aproape deloc. De mii si mii de ani omul consuma lactate de la animale. Daca nu se fac excese, acestea pot fi consumate fara problema de catre 99% dintre noi. Laptele de soia este foarte apropiat de cel de vaca.

Eu mi-am propus ca voi continua cu asta. Vreau sa consum ocazional o astfel de hrana sacra, delicioasa si super sanatoasa! Imi iau o zi, doua, saptamanal, sa beau cel putin un pahar de polen crud cu lapte.

Am un prieten apicultor in judetul Salaj de la care cumpar polenul acesta foarte gustos si alte produse.

El locuieste intr-o zona BIO, ecologica, unde niciodata nu au fost folositi agenti chimici de tratare a culturilor din zona.

Asadar recomandarea mea este ca ocazional sa schimbati si voi hrana unei zile, cu un astfel de deliciu. Va veti face mult bine, asta pot garanta.

Te poti ajuta!

Vasile

Adaugă o întrebare, un comentariu sau o recenzie.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *