Blog

Jennifer Aniston, despre postul intermitent: ”Am observat o mare diferenţă”

Post / Sănătate

Jennifer Aniston, despre postul intermitent: ”Am observat o mare diferenţă”

Trebuie să recunoaştem că fiecare dintre noi îşi doreşte strălucirea lui Jennifer Aniston. Întotdeauna arată de parcă s-a întors după un concediu relaxant sau de la un răsfăţ cu fel de fel de tratamente. Cu siguranţă, actriţa cunoaşte numeroase trucuri de sănătate şi cum să aibă întotdeauna o stare de bine şi, în sfârşit, împărtăşeşte din secretele ei. Într-un interviu pentru publicaţia Radio Times din Marea Britanie, Jennifer Aniston a dezvăluit că este mare fan postului intermitent, în special versiunii numite dieta 16:8.

”Urmez postul intermitent, deci nu mănânc nimic dimineaţa. Am observat o mare diferenţă renunţând la mâncarea solidă pentru 16 ore”, a spus actriţa potrivit CNBC.

FOTO: Hepta / Jennifer Aniston, despre postul intermitent: ”Am observat o mare diferenţă”

Actriţa iubeşte modul în care postul intermitent îi limitează timpul pentru masă la opt ore pe zi, în timp ce 16 ore nu are voie să consume nimic. Există şi alte tipuri de post intermitent, cunoscut şi ca intermittent fasting, cum ar fi dieta 5:2, care presupune să nu mănânci nimic timp de două zile, iar în restul de cinci zile să mănânci tot ce-ţi doreşti şi, mai există dieta OMAD (one meal a day), adică o masă pe zi.

Postul intermitent a devenit extrem de cunoscut, în special în rândul vedetelor şi vă explicăm şi de ce. Pentru început, nu există o limită prescrisă de calorii, ceea ce înseamnă că fiecare membru poate consuma câte calorii doreşte sau îşi impune. În urma unui studiu prin care participanţii au fost ajutaţi să scape de kilogramele în plus, indivizii au reuşit să piardă o cantitate ”modestă” de grăsime şi, totodată, să scadă nivelul tensiunii arteriale. De asemenea, se presupune că această dietă ajută la controlul glicemiei şi accelerează funcţionalitatea creierului însă, dacă nu se consumă alimente bogate în nutrienţi este posibil să apară şi efecte mai puţin plăcute. Cu alte cuvinte, alimentele de tip junk food nu sunt o alegere tocmai bună. Jennifer Aniston a povestit în timpul interviului pentru Radio Times că iubeşte să-şi înceapă dimineţile cu sucul de ţelină, în jurul orelor 9 AM.

Dieta 16:8 – cui nu se recomandă

Dieta 16:8 nu se potriveşte oricui. Persoanele care suferă de diabet sau au probleme cu nivelul scăzut al tensiunii arteriale sau al glicemiei ar trebui să evite această dietă. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul copiilor, atleţilor şi femeilor însărcinate.

Autor: Alexandra Necșoiu 

Foto: http://sf.co.ua/

Adaugă o întrebare, un comentariu sau o recenzie.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *