Blog

Invitație la o zi de post terapeutic

apa
Postul cu apă / Prevenție

Invitație la o zi de post terapeutic

Invitație la o zi de post terapeutic
După invitația mea de joi pentru o zi de post terapeutic pentru ziua de vineri, sute de oameni au decis să încerce. A fost fantastic să văd un asemenea răspuns, atât aici cât și în pagină și grup.
Tu ai reușit o zi de post cu apă?

Felicitări!
Spune-mi cum a fost pentru tine și eu îți spun mai jos despre acțiunea acestuia în corp și minte.
Ce se întâmplă în organism într-o zi de post cu apă?
Poate ați simțit foame vineri, dar aceasta este semnul că autofagia, uzina de reciclare din interiorul celulelor începe să funcționeze pentru un detox real. Foamea este doar un simptom. Nu e o catastrofă. Nu e un motiv de panică. Aș putea spune că, pentru un timp, acest simptom poate este cel mai bun prieten al tău de pe planeta Pământ. Așadar să nu ne temem când îi simțim acțiunea.
Pe termen scurt și mediu, foamea (benevolă, evident) produce adevărate minuni medicale în organism care pot ajuta la prevenirea multor boli, afecțiuni, adicții, etc.
Printr-o zi, sau mai multe, se poate evita un infarct, moartea subită, instalarea unei boli, prevenirea activării unui posibil cancer, diabet, și a mai multor afecțiuni mai simple sau mai grave. Și creierul este foarte mult „aerisit” prin autofagie, lucru extrem de benefic. Unii doctori spun deschis și public că postul terapeutic cu apă este cel mai bun medicament pentru creier.
Activarea și creșterea HC cu aprox. 200% după doar o zi de post cu apă este dovada științifică absolută care susține adevărul că organismul funcționează mult mai bine datorită acestor pauze ocazionale de hrănire decât în exces.
Datorită efectului anti îmbătrânire a postului cu apă, „ziua în care ai postit nu ai mai îmbătrânit deloc”, îmi place să spun oamenilor în tabere și conferințe.
În plus, observ că majoritatea oamenilor devin motivați să își schimbe modul de hrănire după aceste experiențe cu puterea extraordinară a autofagiei și chiar să repete posturile terapeutice doar cu apă.
Deci, dacă ai reușit o zi sau mai multe de post cu apă sau nu ai reușit poate chiar 24 de ore te Felicit!
Spune-mi despre experiența ta.

Comments (4)

 1. roryta

  Apăi văd că nimeni nu s-a înghesuit să scrie experiența proprie….
  Pe bune??
  Eu am încercat de vreo câteva ori. mi-a și ieșit… doar câte o zi. nu am încercat mai mult… deocamdată îmi antrenez mintea pt 7 zile. Dumnezeu știe dacă voi reuși.
  Însă…
  Am un mare-mare argument: m-am lăsat de fumat de tot de aproximativ 7 ani.
  Dacă am reușit performanța asta – care, după părerea mea, este infinit mai mare decât postirea asta neagră, atunci înseamnă că postul negru e mizilic.
  Sper să fiu ok mental și spiritual și să fac pasul ăsta… Dacă reușesc prima oară… dacă reușesc să trec testul, atunci, pe viitor, va fi apă de ploaie. Numai că trebuie să mă pregătesc psihic.
  Știu că nu există nu pot. Pe mine multă lume m-a întrebat: cum ai reușit, frate, să te lași de fumat?
  Nici eu nu mai știu acum… cert este că acum, privind retrospectiv, mi se pare foarte simplu.
  Îmi urez succes! :))

  1. Aurica Chirciu

   La fel ca tine spun si eu, Imi spun, daca am reusit sa stau 7 luni fara fcabook o sa fac si postul cu apa. Incet, incet. Incep cu o zi, cu trei zile pe saptamana. Cu 7 zile pe luna si tot asa pana ajung la 21 de zile.
   O sa reusesc, sunt absolut convinsa de asta!

 2. Ion C. Victoria

  Salut, sunt boboc pe aici, deși am 66 ani. Sufăr de mai multe afecțiuni cronice, iar asta ma motivează sa încep postul terapeutic cu apa. În urma cu 3-4 ani luam 4-5 medicamente/zi. Azi iau 16!!! Îmi propun sa schimb asta cu acest post, evident nu peste noapte. Nu am așteptări nerealiste. Printre medicamentele ce le iau zilnic se numără Furosemid și Spironolactona. Da, am edeme. Săptămâna trecută am ținut post cu apa timp de 2 zile. Neplăcut intr-o oarecare măsură a fost mersul la baie din ora în ora. Spectaculos a fost efectul de reducere a edemelor, net superior tratamentului cu Furosemid și Spironolactona. Înainte de post articulațiile membrelor inferioare erau inflamate, dureroase, rigide; aveam sentimentul ca sunt incaltata cu niște ghete din ghips. Durerea nu a dispărut complet, dar s-a redus considerabil. Am ținut post vineri și sâmbătă, dar încă ma bucur de mobilitatea gleznelor. Credeti-ma este o bucurie. Pentru cei care nu știu gleznele sunt responsabile de schimbarea direcției ( în viața). Sigur nu este întâmplător ca în 2 zile de post terapeutic mi s-au deblocat gleznele. Scriind aceste randuri m-au copleșit emoțiile ; am conștientizat că altfel probabil mi-ar fi fost mai greu sa fac schimbarea. Mulțumesc. Sunt pregătită pentru schimbare, sunt pregătită pentru acest proces transformator. Va țin la curent.

  1. Felicitari! Succes in continuare. Va asteptam si in grupul de Facebook Postul cu apa – transformare si vindecare.

Adaugă o întrebare, un comentariu sau o recenzie.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *