Blog

Înfometarea involuntară este dăunătoare

Înfometare

Înfometarea involuntară este dăunătoare

Înfometarea involuntară este dăunătoare. Am găsit nota asta în câteva notițe mai vechi într-un fișier de pe calculator. Sunt mai multe și le voi analiza pentru că la unele le-am pierdut ideea de bază de atunci. Așadar ideea este că înfometarea din cauza unui stil de viață dezordonat, nu este echivalentul postului și acesta este un lucru total nesănătos și nerecomandat.

Acest stil de viață este unul care produce multă nemulțumire, frustrare, nervi, depresie și în final poate conduce către boli. Dacă de exemplu, lucrezi într-o companie unde nu poți servi masa la timp și nu ai nici pachețel de acasă, rabzi foame și când nu mai poți răbda alergi până la colț de unde îți cumperi un covrig sau ceva patiserie. Aceasta este o înfometare dăunătoare, este un lucru care nu face bine organismului. Covrigi, shaorme, pateuri, cornuri, etc., mâncate de foame, luni și ani la rând, nu numai că îngrașă dar produc multe alte dezechilibre grave în organism. 

Nu e bine să faci asta nici dacă ai vrea să slăbești. Te vei îngrășa, nu vei slăbi. Dacă începi să faci foame într-un mod haotic, fără pregătire, fără a dobândi înainte cât de cât o stare de bine, îți faci rău. Stăpâniți-vă mai bine emoțiile și controlul asupra timpului de muncă, pauză, hrană, plimbare, etc.

Postul nu este chin, nu este foamete, nu este o pedeapsă, nu este agresiune asupra propriului organism și rog cititorii ca niciodată să nu facă așa ceva.

Postul este o decizie personală luată de bunăvoie în a vă lipsi de la hrană solidă pentru un timp pentru a permite organismului să se vindece și sufletului să primească lumină și pace. Tot mai mulți oameni țin post și pentru a preveni bolile și obezitatea. Consumerismul a desacralizat viața și hrana. Așa că trebuie să învățăm să ne luăm timp pentru noi înșine și pentru servirea mesei. Trebuie să încetăm să alergăm stresați de ici colo. Dedicați-vă timp. Nu doar hrana trebuie să fie sănătoasă ci și starea voastră de bine e face și mai sănătoasă. Dacă starea voastră este rea, veți distruge tot ce e bun în ce mâncați iar dacă mâncați covrigi și nu știu ce în stare de stres veți amplifica răul pe care această hrănire superficială o face.

Nu uitați că hrana este sacră. Hrana este binecuvântare. Hrana înseamnă momente de liniște, pace, bucurie, armonie și socializare. Așa trebuie să rămână. În China am văzut că ei nu se roagă la masă precum creștinii sau alte religii, însă după ce se așează, stau câteva secunde cu ochii închiși, inspiră adânc, unii din ei spun ceva, probabil o mulțumire, și abia după aceea încep să servească. 

Vasile Nemeș

Adaugă o întrebare, un comentariu sau o recenzie.

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Reducere preț la Filtru de apă de la www.finaqua.ro