Blog

E bine fără burtă și fără grăsime

Postul cu apă / Slăbire / Tinerețe

E bine fără burtă și fără grăsime

E bine fără burtă! E bine fără pântece mare.

E perfect să ai un corp fără gușă, fără fălci și fără o ceafă groasă plină de grăsime. E bine să fi sănătos și să te simți bine în corpul tău.

Să ne înțelegem. Nu mă dau în vânt după un corp de vedetă a fitness-ului cu super mușchi. Nu. Însă e clar că nici nu mai vreau să car în mod total inutil câte 10-20-30 de kilograme de slănină pe mine. De ce aș face asta? De ce? E ca și cum aș căra zilnic un sac de ciment legat de burtă. Pentru ce să fac asta? Jesus! Asta trebuie să înceteze total. Asta trebuie să înceteze acum!

Îmi amintesc că odată am vrut să mă aplec să îmi leg șiretul și nu am putut din cauza burții. Atunci am zis GATA! STOP! ASTA TREBUIE SĂ ÎNCETEZE.

Desigur că nu am reușit chiar atunci, însă mi-am dezvoltat o gândire care m-a adus aici în final la postul cu apă prelungit și la o vindecare profundă în mai multe direcții ale vieții mele.

Aceasta experiență m-a învățat că chiar dacă nu obțin ce doresc chiar atunci când vreau, e bine să ne mențin credința vie, să mă antrenez, să mă documentez, să mă autoeduc și cu siguranță că într-o zi voi vedea cum viața lucrează ca toate lucrurile să fie înspre binele meu. Cineva m-a învățat să pun „foc” peste dorința, scopul și rugăciunea mea. Ce înseamnă asta? Înseamnă să o mențin vie și să cred în ea. Să FAC CEVA PENTRU EA, nu să sper doar, nu să aștept. Acest lucru depășește cu mult simpla speranță pe care o avem și care deseori ne dezamăgește. Am observat că atunci când credința este vie, cu foc în ea, nu dă greș.

La primul meu post cu apă prelungit am slăbit aprox. 18 kg. Am început cu 14 kg și apoi încă aproape 4 kg la revenirea din post deoarece am început treptat introducerea hranei solide.

In cam 6-7 luni am pus înapoi 4-5 kg, pentru că sunt destul de sedentar, însă niciodată nu am mai revenit la cele aproape 100 kg pe care le-am avut cândva.

Desigur că le pun înapoi la burtă și asta este problema tuturor care se confruntă cu tendința de supraponderabilitate. Munca la birou de zeci de ani de zile își pune treptat amprenta asupra kilogramelor în plus, de aceea am decis că trebuie să nu mă las dus în voia sorții ci să iau decizii înțelepte pentru viața mea.

Acum oscilez între 77 și 82 kg la o înălțime de 1,80m. Mă simt foarte bine și analizele medicale îmi confirmă o sănătate de oțel și o îmbunătățire a metabolismului și asta înseamnă blocarea îmbătrânirii premature, adică menținerea unei stări de tinerețe pe o perioadă de timp mai îndelungată decât în mod normal.

La polul opus, obezitatea, supraponderabilitatea accelerează acest proces de îmbătrânire, epuizând și reducând prematur capacitatea de funcționare a organelor și a sistemelor întregului organismului. Nu este normal nici din punct de vedere spiritual ca omul să aibă burtă mare și grăsime în exces în corp. Undeva chiar scrie despre faptul că pentru unii oameni pântecele a ajuns ca un zeu și că interesul lor este doar să își umple burta. Oh, păcat. Asta este o viață risipită, este o viață trăită într-o stare de nemulțumire, de neîmplinire.

Nu vreau să critic pe nimeni, deoarece știu că există multe cazuri medicale, și nu este vorba deci despre lăcomia de a mânca sau alte lucruri însă vreau să subliniez prin acest articol că obezitatea face mult rău pe termen lung distruge mult. Să nu uităm că nu trăim ca să mâncăm, ci mâncăm ca să trăim, chiar dacă uneori ne răsfățăm dpdv culinar. 🙂

Am ținut câteva seminarii mai restrânse, pe care le-am numit „Detronarea zeului burtă„. Am arătat cum se poate să scăpăm de zeci de kilograme de grăsime din corp, postul cu apă fiind baza acestui proces de detronare a zeului grăsimii, a burții. Voi reveni cu toate acestea, sper cât mai curând.

Este mare nevoie de o conștientizare asupra acestor lucruri. Cu mici eforturi, fără pastile magice, fără operații, fără tratamente de zeci de mii de lei și euro, putem slăbi sănătos, putem să dobândim o sănătate de oțel dar și o stare sufletească binecuvântată.

Am avut un client din domeniul tipografiei, din Cluj și el, care era obez și la o înălțime de cam 1,68 m îi era greu să se miște și viața devenea tot mai grea și mai obositoare. Am vorbit deseori cu el despre aceste subiecte, însă deși a apreciat bunăvoința mea, nu a făcut nici un pas în această privință. Avea peste 45 de ani. Era cu câțiva ani mai mare decât mine. După un timp, aud că a murit brusc. A căzut secerat și dus a fost, la doar 51 de ani. Păcat.
 
Mi-am reproșat că nu am insistat atunci când am putut face ceva, însă am observat că dacă insiști uneori, oamenii își pot face impresii greșite. Așa că dacă dau cuiva o recomandare, o idee, cred că e bine să o fac.
Mă gândesc că un bărbat la vârsta de 50 de ani devine complet matur. Este în apogeul puterii sale, acesta nu ar trebui să devină un om obosit, obez și epuizat. Tot la fel, și o femeie nu trebuie să se simtă bătrână și epuizată dacă se apropie de vârsta de 50 de ani. Am observat din discuțiile cu mulți pacienți, că grăsimea excesivă face ca o persoană să se simtă și să pară mult mai bătrână decât este în realitate.
 
Majoritatea oamenilor, atât femei cât și bărbați, cad în depresii și alte complicații care la rândul lor duc la alte boli. Este foarte greu ca apoi să revii la normal, însă postul total cu apă poate ajuta pe oricine să își restituie viața atât dpdv medical cât și spiritual.
 
Corpul este sacru și este la fel de important precum e sufletul. În anumite scrieri sfinte, acesta este comparat chiar cu Templul divin. Sănătatea este darul vieții pentru noi, deci suntem responsabili de asta în fața Creatorului nostru. Eu așa înțeleg mai nou lucrurile.
 
Avem o responsabilitate vis a vis de viață, de sănătate, de educație și de acțiunile noastre chiar și în domeniul alimentar. 
 
Am postat în blog un articol despre obezitate. Consecințele acesteia sunt absolut dezastruoase pe termen lung. Este trist, este mare păcat zic eu, ca omul să ajungă să se distrugă singur atât dpdv medical cât și spiritual, când are la dispoziție această variantă de prevenire, vindecare și transformare, în mod GRATUIT. Postul cu apă extins.
 
Am mai spus că lucrez în birou toată ziua, deci sunt un fel de sedentar. Asta nu mă ajută deloc să mențin victoriile câștigate în timpul postului. Ieșirile de două ori pe săptămână la munte cu câinii sunt foarte bune, dar nu suficiente. E și normal că pun înapoi câteva kilograme după ce slăbesc atât de fabulos în timpul postului total cu apă. Dar sunt fericit că niciodată nu am revenit la acele aproape 100 kg pe care le-am avut cândva.
 
E necesar să schimbăm obiceiurile culinare care nu ne fac bine. Eu am început să mănânc mai puțin, dar mai de calitate, și cât mai puține făinoase, tot ce e legat de carbohidrați, iar zahăr rafinat aproape deloc.

 

Doresc să revin la un corp și mai suplu și asta se poate dacă voi completa perioada de după post cu sport mai mult, cu mișcare regulată nu ocazională și să reduc consumul de carbohidrați și carne. Dar acum mă pregătesc pentru un nou nivel. Doresc să ajung să fiu așa cum cred că trebuie și în plus să fac și sport pentru a stimula creșterea cât de cât a mușchilor.

Am pe undeva o poză cu mine de la vârsta de 20 și ceva de ani. Apar foarte suplu și sănătos. Îmi place. Nu sunt scheletic, nici slab în sensul negativ, ci slab în sensul supleții. Se spune că nu devenim ce vrem să devenim, ci devenim ceea ce este cea mai mare dorință a noastră, fie că suntem conștienți, fie că nu. Așa că pe lângă obiectivele de viață stabilite, decid ca să revin la corpul meu de altădată. Am câștigat bătălii importante slăbind atât de mult, însă acum îmi setez dorința, și o fac fierbinte -ca să aibă impact- de a câștiga corpul suplu din poza aceea. Un fel de Body Revenge. O restituire a ceea ce e bun și sănătos pentru mine.
 
Voi căuta zilele acestea poza și îmi voi seta ca obiectiv să ajung din nou la acel corp suplu, sănătos, flexibil, rezistent, puternic și energic. Voi reveni într-un articol viitor cu noutăți.
 
La anul, în 2021, voi împlini 5 ani de când am lansat ideea in public despre acest ritual (postul prelungit de 21 de zile) în viața mea și vreau să îmi fac cadou aniversar un corp suplu și sănătos. Până atunci, continui să îmi îmbogățesc valoarea sufletului, a minții și a spiritului, deoarece bine a spus cine a spus că e nevoie de „o minte sănătoasă, într-un corp sănătos.”
 

Te poți ajuta!

vasile_nemes

Adaugă o întrebare, un comentariu sau o recenzie.

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Reducere preț la Filtru de apă de la www.finaqua.ro