Blog

Cum putem evita dezastrul prin postul cu apa?

Postul cu apă / Prevenție / Risipă alimentară

Cum putem evita dezastrul prin postul cu apa?

Cum putem evita dezastrul economic sau de altă natură prin postul cu apa?

Frica și panica a cuprins o mare parte a populației în aceste zile încordate. Iar când frica apare, oamenii nu mai iau decizii în mod rațional, producând astfel un șir de evenimente care pot perturba grav normalitatea în societate. Am analizat puțin problema cumpărăturilor disperate dar și alte comportamente. Este normal să ne dorim să facem rezerve pentru câteva zile însă dacă golim magazinele stârnim o și mai mare frică, una contagioasă. Dacă unele magazine nu se vor putea reaproviziona la timp, oameni pot începe să se bată între ei, să distrugă, să producă o anarhie așa cum s-a întâmplat în diferite timpuri din multe țări, pentru a-și asigura hrana, supraviețuirea. Mulți au exagerat nu din cauză ca într-adevăr aveau nevoie, ci manipulați de propria lor frică.

Am observat că din păcate și cei care se consideră religioși sau credincioși adevărați distribuie și promovează în Social Media materiale super apocaliptice, care alimentează frica celor ca și ei. Nu cred că este o atitudine demnă de oameni care se consideră lideri ai credinței sau credincioși. Promovarea psihozei arată propria lor psihoză. Oamenii aceștia ar trebui să folosească credința în scopul acesteia și nu prin prisma propriilor emoții negative.

Ne putem salva de la pandemie totală, de recesiune economică, criză și anarhie conștientizând importanța de a rămâne calmi și înțelepți. Am văzut că multe produse alimentare și igienice s-au scumpit. Observați? Multe firme profită și se îmbogățesc datorită panicii oamenilor. Vă rog nu le dați satisfacția aceasta. Comportați-vă normal. Specula ar trebui interzisă, de aceea ar trebui dată starea de urgență, dar cine să facă asta în condițiile instabile și politic din România? Să sperăm că se vor rezolva.

Care este rolul benefic al postului cu apă în această situație?

În primul rând postul cu apă ne învață că putem să consumăm și mai puțin dar să trăim la fel de fericiți și să nu ne temem de mesajele apocaliptice din social media, ale celor dezaxați.

Din păcate mulți și cei care se consideră religioși și credincioși adevărați distribuie și promovează în Social Media materiale super apocaliptice, care alimentează frica celor ca și ei, în primul rând. Nu cred că este o atitudine demnă de oameni care se consideră lideri ai credinței sau credincioși. Promovarea psihozei arată propria lor psihoză. Ne putem salva de la recesiune economică, criză și anarhie conștientizând importanța de a rămâne calmi și înțelepți.

Postul de câteva zile ne ajută să ne obișnuim să fim calmi, liniștiți, dar și ajută organismul să se familiarizeze cu mai puțină hrană, iar apoi ne va fi mult mai ușor să ne limităm la o singură masă pe zi. O masă pe zi, câte un fruct, este o mare binecuvântare, după ce ai simțit ce înseamnă lipsa totală a hranei.

În câteva zile de post, doar cu apă, auzi și înțelegi mai ușor vocea interioară a conștiinței, a Divinității care te va îndemna la cumpătare, echilibru și multă înțelepciune.

Postul cu apă împreună cu credința (și meditația sau rugăciunea dacă vrei) ajută la eliberarea de multe stări negative, de mentalități bolnave și toxice.

O masă pe zi

O masă pe zi poate fi un exercițiu binevenit care ne ajută în mod personal în mai multe direcții dar și contribuie la menținerea stabilității societății. 

Dacă înmulțim acest exercițiu cu, să zicem, 15 milioane de oameni, aducem multe beneficii.

1. consumăm mai puțin, vom fi mai sănătoși, dar va fi și suficient pentru alții, iar în acest fel nu se creează panică, frică și anarhie

2. economia merge mai departe fără să sufere falimentul (se va reduce profitul unor companii, dar asta nu e dezastru, e un lucru normal). 

3. economisim timp, bani, stres, drumuri etc.

Da, ne ajutăm și ne protejăm pe noi înșine, ajutăm societatea și economia în același timp, printr-o simplă decizie. În plus ajutăm planeta. Probabil că ați văzut știrile care arată cum poluarea dispare pe zi ce trece, de când economia și-a redus activitatea.

Concluzie.

Nu vă lăsați manipulați de fricile și isteriile altora. Propaganda de ordin politic, social, religios sau politic în aceste momente denotă o iresponsabilitate majoră.

A fi responsabil este una, a fi isteric și nebun este cu totul altceva. Să fim deci responsabili, nu nevrotici. Omenirea a trecut cu bine prin momente mult mai grave. Vom trece și de această dată. Comportați-vă normal, dar desigur, ținând cont de toate măsurile de igienă și precauție conform cu comunicatele din sursele oficiale. Să căutăm să ajutăm pe cei mai în vârstă dar fără să îi punem în pericol, ei fiind mult mai vulnerabili la acest virus.

Dacă tot stăm în casă, să nu vă ne umplem mintea și timpul cu toate știrile și postările toxice și înveninate.

E momentul potrivit să citim mai mult cărți, să ascultăm la radio piese de teatru radiofonic, discursuri inspiraționale, educative, să petrecem timp de calitate și mai mult cu cei dragi, să ne consolidăm relațiile, valorile, credințele, să ne cunoaștem mai bine, și să facem împreună lucrurile în care credem și pe care le iubim.

Dar înafară de toate acestea eu consider că e momentul potrivit să învățăm arta postului cu apă, să învățăm cumpătarea și să exersăm zi de zi lucrurile pe care dorim să le creștem în viața noastră. Acestea pot fi înțelepciune, pot fi virtuți, valori, conștientizări, noi direcții de viață care ne vor ajuta după ce vom ieși din izolarea de acasă.

Mă gândesc și la lucruri cu impact mai mare. Toate aceste exerciții, pot fi văzute ca fiind primul pas într-o direcție pe care o consideram cândva imposibilă. Anul sabatic. Un an întreg în care să oprim toate industriile poluatoare. Un an în care nu tăiem nici un copac și nici un animal nu va fi sacrificat sau vânat. An în care ne oprim cu toții și pur și simplu din rutina și ne apucăm să facem curățenie generală, vindecăm oamenii, relațiile, animalele, plantăm livezi și replantăm păduri, dezinfectăm orașele, pădurile, apele. Celebrăm viața și onorăm natura. Putem să începem să ne antrenăm mintea și spiritul că e posibil așa ceva. pentru a proclama în viitorul apropiat, o dată la 7 ani măcar, un an sabatic.

Vasile

Despre autor: Vasile Nemeș este consilier spiritual, life&fasting coach cu o vastă experiență în lucru cu oamenii, câștigată timp de 20 de ani. El practică de peste 5 ani postul cu apă de 21 de zile și alte tipuri de posturi în scop preventiv, terapeutic, transformațional și spiritual. Este administratorul paginii www.postulcuapa.ro iar misiunea lui este ca prin articole, informații, cursuri, consiliere să ajute oamenii să își descopere potențialul interior, să prevină îmbătrânirea prematură, bolile și afecțiunile și să-i învețe să se vindece și cu ajutorul postului cu apă prelungit. Vasile crede că schimbarea în bine și prosperitatea este posibilă oricui o dorește, promovând astfel un stil de viață și de valori bazate pe echilibru, relații sănătoase, în care respectul, înțelegerea, iubirea, bunătatea și integritatea individului predomină.

© Copyright Vasile Nemeș 2020

Aveți permisiunea de a copia orice articol cu obligativitatea menționării numele autorului și adresa cu link a paginii din care s-a preluat. Pentru mai multe informații, colaborări, consultanță scrieți la email: postulcuapă@gmail.com

 

Adaugă o întrebare, un comentariu sau o recenzie.

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Reducere preț la Filtru de apă de la www.finaqua.ro