Blog

Cel mai potrivit moment pentru a invata arta postului cu apa

Postul cu apă / Transformare

Cel mai potrivit moment pentru a invata arta postului cu apa

Cel mai potrivit moment pentru a invata arta postului cu apa in scop terapeutic si preventiv, este acum, în contextul crizei aduse de coronavirus

Am scris unui amic care a fost interesat de postul cu apa. Am scos numele lui din conversatie.

„Salut. Ce faci? Ma intrebam acum daca ai incercat fastingul, ca intrebasei de el la un moment dat?

Eu zic ca daca mai vrei sa o faci, acum cu criza asta declansata de coronavirus (in plus e si Postul Pastelui) este momentul psihologic cel mai potrivit sa incepi cu cateva zile pregatitoare, cu o singura masa pe zi, si apoi sa cresti intermitenta, pana cand poti sa tii 7 zile doar cu apa. Apoi te pregatesti pentru 14 si 21 de zile de post doar cu apa. Iti va fi mult mai usor în acest context. Eu am inceput asa si am reusit sa ajung la 21 de zile de post doar cu apa si sa slabesc dintr-o data 18 kg in aproape o luna, tinand cont si de zilele de revenire din post in care inca slabesti, deoarece nu este permis sa intri direct pe hrana solida multicalorica.

Am pus inapoi 4-5 kg in urmatoarele 6-7 luni, dar niciodata nu am revenit la cele aproape 100 kg pe care le-am avut candva. Oscilez acum intre 77-82 kg.

Imi fac analize medicale dupa fiecare iesire din post si acestea arata ca sanatatea mi-e foarte buna si din mai multe puncte de vedere sunt foarte ok. Dar desigur ca desi ne ajuta enorm, postul cu apa nu este doar despre a da jos kilogramele in plus.

E important sa iti pregatesti psihicul. Nu pot sublinia destul cat de importanta e pregatirea. Fie meditezi, fie te rogi cu credinta si daca ai si o viata spirituala, cu atat va fi mai usor pentru tine. Spun asta pentru ca e important ca subconstientul sa devina aliatul tau, nu „inamic”.

Subconstientul „neinformat”, nepregatit, crede ca se petrece ceva rau atunci cand nu mai este hranit organismul si va face tot posibilul sa te „ispiteasca” sa mananci. De aceea in popor se spune ca „diavolul” a ispitit pe cineva sa manance in timpul postului. De fapt este vorba de un factor biochimic si psihologic care doreste sa lucreze pentru a te ajuta sa mananci pentru a reveni la normalitate. El nu stie ca tu vrei sa tii post si atunci te saboteaza. Aici vorbim si despre forta convingerii personale, caci viata ne este condusa de convingerile noastre.

Eu acum sunt in perioada de post cu apa. E al 4-lea an in care tin 21 de zile, in fiecare primavara. Anul trecut am reusit sa tin si toamna unul de 21 de zile cu apă cu prafuri de antioxidanți naturali.

Este incredibil ca acum, nici macar in primele 5-6 zile nu mai simt vreo greutate în a tine, nu ma simt rau deloc, nu ma simt tentat sa mananc. Organismul se obisnuieste sa consume din propriile rezerve. Imi spun mereu ce bine e ca nu am renuntat in momentele acelea dificile din primii ani in care am inceput sa introduc acest ritual in viata mea . Acum ma simt rasplatit.

Asadar, cand iti este greu, foame, aminteste-ti sa bei apa in plus si sa iti mentii setarea, focusarea, sa iti amintesti mereu scopul pentru care faci ceea ce faci. Ramai concentrat pe tinta. Unii vor sa slabeasca, e foarte bine. Altii doresc sa se vindece de multe boli fizice și psihice, e foarte bine, se va intampla. Altii vor sa isi consolideze viata de credinta si sa devina mai buni, mai iubitori, mai darnici, mai aproape de Cer, si asta e foarte bine. Altii doresc sa isi schimbe felul de a fi egoist, rautacios, agitat, nevrotic, e super si asta. Postul cu apa prelungit face posibil ca toate acestea plus multe altele, sa se realizeze.  

Cand iti va fi dificil scrie-mi si daca te pot ajuta cu o recomandare o voi face cu drag.” Incheiere mesaj.

Dragi cititori iata un exercitiu de vointa si antrenament care poate aduce schimbare, vindecare, dar si multe alte beneficii la orice nivel si directie a vietii noastre. Pe deasupra este si GRATUIT!

Nu uita – te poti ajuta!

Vasile

Despre autor: Vasile Nemeș este consilier spiritual, life&fasting coach cu o vastă experiență în lucru cu oamenii, câștigată timp de 20 de ani. El practică de peste 5 ani postul cu apă de 21 de zile și alte tipuri de posturi în scop preventiv, terapeutic, transformațional și spiritual. Este administratorul paginii www.postulcuapa.ro iar misiunea lui este ca prin articole, informații, cursuri, consiliere să ajute oamenii să își descopere potențialul interior, să prevină îmbătrânirea prematură, bolile și afecțiunile și să-i învețe să se vindece și cu ajutorul postului cu apă prelungit. Vasile crede că schimbarea în bine și prosperitatea este posibilă oricui o dorește, promovând astfel un stil de viață și de valori bazate pe echilibru, relații sănătoase, în care respectul, înțelegerea, iubirea, bunătatea și integritatea individului predomină.

© Copyright Vasile Nemeș 2020

Aveți permisiunea de a copia orice articol cu obligativitatea menționării numele autorului și adresa cu link a paginii din care s-a preluat. Pentru mai multe informații, colaborări, consultanță scrieți la email: postulcuapa@gmail.com

Comments (2)

  1. Emi

    Foarte interesant. Din pacate eu mai mult de 2 zile nu am putut sa tin post pentru ca am un loc de munca in care ma misc mult dar acum daca stau acasa e cu totul altceva. Multumim pentru articole.

    1. Buna. E de inteles. Dar acum cu statul acasa precis ca multa lume va putea exersa postul cu apa prelungit.

Adaugă o întrebare, un comentariu sau o recenzie.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *