Campania de regenerare, întinerire si protectie imunitara – toamna 2020
Campania de regenerare, întinerire si protectie imunitara – toamna 2020
Ce este campania de regenerare, întinerire si protectie imunitara?
Am pornit de la un obicei pe care il practic de câtiva ani incoace.
Cum am inceput? Cum deja unii din voi stiti, eu fac doua posturi cu apa de 21 de zile, in fiecare an. Primavara si toamna.
Desi stiam cateva lucruri, si intr-o mica masura am mai folosit stilul asta de “dieta”, ideea si convingerea ca mai e mult de descoperit, mi-a venit in timp ce posteam intr-o toamna. Cred ca eram in a-10-11-a zi, asa ceva, cam pe cand autofagia accelereaza in organism. A fost o chestie intuitiva. Mi-am zis sa introduc antioxidanti in organismul care este tot mai golit de hrana, grasimi, depozite, deseuri, toxine, ca sa il incarc cu tot ce e mai bun si sanatos. Am creat un cockail din cateva pulberi si jop, pe gat in jos. Si dupa 2-3 ore inca unul. Mama mia, a inceput euforia aceea usoara, relaxanta, plutitoare, specifica postitorilor, dar avea si ceva diferit in ea. Starea de bine imi ridica vibratia sus de tot si ma facea sa ma simt si mai bine.
Am asteptat cateva ore si organismul “a fost de acord” cu sugestia mea. Si am inceput. Cu doze mici, am reglat in timp cat si cum am nevoie, fara nici un abuz, fara nici o exagerare. Am inceput cu 2-3 pahare medii pe zi si uneori imi faceam shoot-uri mici, ca teste pentru a crea diverse retete pentru acest tip de dieta care sa aiba ORAC-UL potrivit scopului propus. Vom vedea imediat ce e acest ORAC.
Uite asa am transformat postul cu apa de 21 de zile din toamna intr-o dieta personalizata bazata numai pe lichide incarcate cu nutrienti, cat se poate cu cel mai ridicat nivel de antioxidanti. Cei care o folosesc deja dintre apropiatii mei ii spun, mai in gluma sau in serios “dieta Nemeș” sau „postul lui Nemeș”. Nu ma deranjeaza. Campania este un mod de aduna impreuna oamenii care doresc sa faca ceva concret pentru binele lor. Prin campania aceasta doresc sa atrag atentia asupra posibilitatilor simple, ieftine si sigure de a invata sa va protejati sanatatea, tineretea, motivatia si puterea pentru munca si activitati diverse.
Scopul campaniei – prevenirea bolilor si a obezitatii, regenerarea si intinerirea organismului precum si intarirea cu adevarat a sistemului imunitar si altele. Toate acestea au efecte deosebit de benefice la nivel emotional, psihologic si spiritual.
Ce sunt antioxidanti?
Antioxidantii sunt compusi naturali care protejeaza organismul de pericolul radicalilor liberi. Radicalii liberi sunt atomi sau grupuri de atomi care (daca nu sunt tinuti sub control de antioxidanti) afecteaza celulele, sistemul imunitar si pot duce la diverse boli, precum cele de inima, la cancer sau alte boli degenerative. Radicalii liberi sunt considerati de oamenii de stiinta si o cauza a procesului de imbatranire si de asemenea cauza numeroaselor boli mentale ce apar din cauza numarului prea mare de radicali liberi in raport cu numarul prea mic de antioxidanti.
Voi posta o grafică aici jos pentru a fi mai lamuriți in acest sens.
Organismul produce antioxidanti, dar nu sunt suficienti asadar trebuie sa ne aprovizionam cu antioxidanti din alimente, numai ca problema e ca pentru a asigura necesarul ar trebui sa mancam multe de kg de vegetale si legume si fructe si aici apar alte probleme. E bine ca s-au gasit surse foarte concentrate de antioxidanti si nu mai e necesar sa facem cumparaturi de zeci de kg pentru un tratament sau dieta in stilul Nemeș. Aveți lista cu acestea mai jos.
In limbaj mai popular am putea spune ca antioxidantii sunt armata sistemului imunitar. Este garda principala de protectie a celulelor. Fara antioxidanti, ne oxidam, adica ne degradam, ne ruginim, permitem oricaror bacterii, virusii si alte boli sa se raspandeasca cu o viteza mare si asa omul se distruge prematur si se stinge cu mult inainte de vremea “hotarata de Sus.”
Cercetătorii americani au stabilit o nouă unitate de masura pentru cantitatea de antioxidanţi conţinuta în diverse plante si produse alimentare. Scala ORAC indică în unităţi la 100 grame de produs care sunt cele mai sanatoase alimente, de care trebuie să ţinem seama.
“Ce este SCALA ORAC și de ce trebuie să ținem cont de ea. Numită „scala ORAC’ (oxygen radical absorbance capacity) noua unitate introdusă de nutriționiștii americani, îți dă posibilitatea să afli capacitatea antioxidantă a vegetalelor din dieta ta și să le folosești pe cele mai puternice. Pentru a te menţine într-o formă deplină de sănătate, dar și pentru a evita riscul de malignitate, experții americani au stabilit că necesarul zilnic optim de substanțe vegetale care sunt capabile să absoarbă radicalii liberi ai oxigenului ar trebui să fie de peste 5.000 de unități ORAC zilnic. Pentru persoanele ce suferă de o serie de afecțiuni severe, cum ar fi unele boli acute, leucemie, limfom, sau boli degenerative, recomandarea oamenilor de știință de peste ocean este ca dieta zilnică să asigure o cantitate mult mai mare de vegetale cu proprietăți antioxidante ajungând chiar și la 40.000 de unități ORAC.”
În situaţii speciale de boli degenerative, limfoame, leucemii, cancer, SIDA, se recomandă asigurarea a 30.000 până la 50.000 unităţi ORAC zilnic.
Lista celor mai sanatoase alimente, de care trebuie să ţină cont orice pacient grav bolnav, sau cei care doresc sa nu ajunga niciodata. Avem deci nivel ORAC /100gr produs.
314.446 pudra de cuişoare
312.400 tărâţele neprelucrate de sumac
267.536 pudra de scorţişoară
240.000 tărâţele de sorg bogate în tanin
200.129 pudra de oregano uscat
159.277 pudra de curcuma
102.700 boabele de acai liofilizate
100.800 tărâţele negre de sorg
91.500 pudra de roşcove (carob, ceratonia)
86.800 sumacul brut
80.933 cacaoa pudră uscată şi neîndulcită
76.800 seminţele de chimen
75.000 pudra concentrată de boabe de maqui
74.349 pătrunjelul uscat
71.000 tărâţele de sorg roşu
70.000 cireşele Acerola
67.553 busuiocul uscat
48.504 pudra de curry
45.400 sorgul brut bogat în tanin
40.200 pudra de ciocolată olandeză
40.000 sucul de boabe de maqui
32.004 salvia proaspătă
29.257 seminţele de muştar galben
28.811 ghimbirul pudră
27.618 piperul negru boabe
27.426 cimbrul în stare proaspătă
27.297 măghiranul în stare proaspătă
25.300 fructul de lyci (sau lechee)
25.300 fructul de goji
24.700 polenul granule
24.287 tărâţele de orez crude
23.636 pudra de chili
21.900 boabele de sorg negru
20.823 bomboanele de ciocolată neagră
19.600 cojile seminţelor de in
18.053 bomboanele de ciocolată amăruie
17.940 nucile pecan
17.919 boiaua de ardei
16.062 boabele de chokeberry crude
15.542 frunzele proaspete de tarhon
14.840 rădăcina de ghimbir proaspătă
14.697 boabele de soc crude
14.000 boabele de sorg roşu
13.978 frunzele proaspete de mentă
13.970 boabele proaspete de oregano
13.541 nucile englezeşti (walnuts)
9.645 alunele de pădure sau alunele turceşti
9.584 coacazele roşii crude
9.465 boabele proaspete de cimbru
9.416 infuzia de anghinarie
8.459 boabele de fasole roşie crudă
8.320 boabele de fasole roz crudă
8.040 boabele de fasole neagră crudă
7.983 fisticul crud
7.960 coacazele negre crude
7.779 fasolea Pinto crudă
7.581 prunele “diamantul negru” cu coajă crude
7.528 bomboanele de ciocolată cu lapte
7.282 lintea crudă
7.274 agavele uscate
6.665 pudra de usturoi uscat
6.552 anghinaria cruda
6.552 afinele crude
6.552 prunele uscate
6.400 tărâţele de sorg alb
6.330 siropul de ciocolată
6.259 prunele crude
5.997 frunzele proaspete de melisă
5.764 boabele de soia crude
5.735 pudra de ceapă
5.347 murele
5.346 usturoiul crud
5.141 frunzele crude de coriandru
4.882 zmeura crudă
4.805 frunzele proaspete de busuioc
4.454 migdalele
4.392 frunzele proaspete de mărar
4.343 frunzele de ceai
4.275 merele roşii
4.188 stafidele albe
3.898 merele “Granny Smith”
3.577 căpşunile proaspete
3.432 untul de arahide
3.383 smochinele proaspete
3.365 cireşele obişnuite dulci
3.307 rodia
3.277 agrişele crude
3.234 caisele confiate
3.166 arahidele de orice fel, crude
3.145 varza roşie fiartă şi scursă fără sare
3.083 broccoli crud
3.082 merele obişnuite cu coajă
2.941 perele crude
2.938 agavele fierte
2.936 merele ”Red delicious”, crude, fără coajă
2.906 sucul de coacăze negre
2.830 strugurii negri
2.828 merele Gala crude cu coajă
2.764 (condimentul) cardamom
2.670 merele Golden crude cu coajă
2.589 merele Fuji crude cu coajă
2.573 merele crude fara coaja
2.550 guava
2.386 brocolli fiert şi nesărat
2.380 salata lollo crudă
2.359 fulgii de porumb
2.341 sucul proaspăt de rodie
2.308 fulgii de ovăz instant fortificat
2.294 granola cu stafide
2.252 varza roşie cruda
2.210 merele Golden crude fără coajă
2.200 sorgul alb boabe
2.184 seminţele de ridiche încolţite
2.183 tărâţele de ovăz
2.175 fulgii de ovăz simpli
2.150 frunzele de sparanghel crude
2.115 cartofii dulci copţi în coajă
2.104 pâinea integrală de grâu
2.094 arpagicul crud
2.050 varza albă fiartă, scursă şi nesărată
2.036 sucul de prune
1.990 guava rosie
1.965 piureul de mere
1.963 pâinea integrală de secară
1.948 caju crud
1.946 frunzele crude de sfeclă
1.933 avocado
1.911 perele verzi cu coajă
1.819 portocalele
1.814 piersicile crude
1.788 sucul de struguri roşii
1.773 varza roşie fiartă
1.767 sfecla crudă
1.750 merişoarele
1.746 perele de Anjou roşii
1.743 floricelele de porumb
1.736 ridichile crude
1.695 nucile de macadamia prăjite
1.687 frunzele de spanac congelate şi nefierte
1.680 cartofii roşii cu coajă copţi
1.644 sparanghelul fiert şi scurs
1.620 mandarinele crude
1.548 grape-fruit-ul roz şi roşu
1540 fragii
1.521 ceapa roşie crudă
1.520 boabele de fasole marină crude
1.515 spanacul crud
1.510 seminţele de lucernă încolţite
1.506 noni
1.447 frunzele proaspete de salată verde
1.421 pâinea integrală din amestec de cereale
1.419 nucile braziliene uscate
1.326 cartofii roşii copţi
1.322 cartofii roşii cruzi
1.318 pâinea de ovăz
1.303 fulgii de grâu
1.301 pătrunjelul proaspăt
1.263 ciocolata cu lapte de băut
1.260 strugurii roşii proaspeţi
1.253 ceaiul verde gata preparat
1.247 agave crude
1.238 sucul de grape-fruit galben
1.225 sucul de lămâie
1.220 ceapa galbenă călită câteva minute
1.210 kiwi
1.150 uleiul de măsline extra-virgin
1.138 cartofii albi copţi în coajă
1.118 strugurii albi sau verzi cruzi
1.115 caisele crude
1.098 cartofii roşii cruzi
1.058 cartofii albi cruzi
1.034 ceapa albă crudă
1.005 vinul de masă roşu
1.002 sucul de căpşune
1.002 mango crud
1.001 sosul de salsa
984 ardeiul dulce portocaliu crud
980 varza de Bruxelles
965 ardei dulce galben crud
962 seminţele de soia mature încolţite şi nefierte
933 vânăta crudă
923 ardeiul verde dulce crud
904 fasolea Pinto gătită
902 cartofii dulci cruzi
884 ananasul crud
879 banana
856 varza albă fiartă, scursă nesărată
847 năutul crud
847 ardeiul roşu călit
830 strugurii albi proaspeţi
829 conopida proaspătă
793 sucul de struguri albi
791 ardeiul dulce roşu proaspăt
759 fasolea verde crudă
750 nectarinele crude
741 mazărea galbenă crudă
728 boabele de porumb dulce crude
726 sucul de portocală
704 sucul de pere
694 ardeiul dulce galben
694 sos de tomate
666 morcovii cruzi
620 conopida fiartă scursă fără sare
616 nucile uscate
615 ardeiul dulce verde călit câteva minute
600 mazărea verde congelată
578 sosul picant
568 sucul de ananas
564 oţetul de mere
546 prunele roşii crude
524 mazărea despicată seminţe mature crude
508 varza albă crudă
497 ţelina crudă
496 brocolli congelat
490 prazul crud
486 sucul de roşii conservat cu sare
483 dovleacul crud
481 semintele de mac
436 siropul de piersici conservat
413 porumbul dulce conservat
410 oţetul din vin roşu
408 sucul de mere
392 vinul alb de masă
367 tomatele roşii coapte
317 morcovii fierţi şi scurşi nesăraţi
315 pepenele galben crud
307 bulbul de fenicul crud
245 vinetele fierte scurse nesărate
225 oţetul din miere
214 castraveţii cruzi cu coajă
180 dovlecelul crud
142 pepenele verde crud
126 castravetele decojit crud
106 uleiul de arahide
(Sursa site-ul www.oracvalues.com, scanare grafica din Cartea „Retete pentru sanatate perfecta, www.medlife.ro)
Urmeaza partea a doua.
Va astept pe grupul Postul cu apa – transformare si vindecare
Vasile Nemeș,
îndrumător în arta transformării prin postul cu apă
Nu uita – te poți ajuta!
Important – Folosirea oricărei informații se face pe propria răspundere a cititorului. Pentru probleme de sănătate consultați un medic specialist.