Blog

Campania de regenerare, întinerire si protectie imunitara – partea doua

Antioxidanți / Post / Prevenție / Sistemul imunitar

Campania de regenerare, întinerire si protectie imunitara – partea doua

Campania de regenerare, întinerire si protectie imunitara – partea doua

Bună dimineața postitori!
„Postitorii sunt vestitorii binelui!”
Aduc câteva lămuriri.
În această perioadă 1-21 oct. eu consum mult ceai de ceapă roșie, lichide, pulberi pentru o direcție specific, un scop clar.
Nu consum nimic fără un sens, fără o direcție specifică.
Acum cu noul context de Covid -19, adaug Quercitina, in acest tratament de toamnă, în această dietă, în acest post cu antioxidanți, cum deja am menționat.
Deci timp de 21 de zile doar lichide cu nutrienți, cu calorii zero, sau aproape zero. NICI UN FEL DE HRANĂ SOLIDĂ, NICI O PROTEINĂ ANIMALĂ, FĂRĂ CARBOHIDRAȚI, FĂRĂ NIMIC.
Recomand începătorilor care întâmpină dificultăți majore în a ține post cu apă, și care se antrenează de pe acum pentru postul de 21 de zile din primăvară, să consume zilnic un bol mic cu supă cremă din legume și vegetale bine spălate, cumpărate de la țărani, dacă e posibil. Recomand și o linguriță mică de ulei de măsline virgin în supă. Ca începător cu dificultăți în a ține post total cu apă, este mai bine să ingerezi 500-700 calorii zi de zi, din legume, și să continui antrenamentul/tratamentul decât să te chinui o zi două și să renunți.
Acest post de toamnă cu antioxidanți, este o foarte bună pregătire a organismului pentru iarnă. Este aproape imposibil să vă răciți vreodată, sau dacă vă răciți, nu ajungeți la situații complicate.
Ascultați-vă organismul, faceți rețete de lichide, ceaiuri, băuturi, numai pe direcția vizată. Nu exagerați, nu abuzați de nimic.
Ca exemplu, dacă aveți probleme cu inima, combinați ceaiul de ceapă roșie cu păducel și apoi presărați 1/2 sau o linguriță de pulbere antioxidantă. Intrebați medicul de familie ce anume vă recomandă și ce anume e cel mai bun pentru afecțiunea dvs sau pentru prevenție gripă, boli diverse sau specifice de iarnă. Mulți recomandă vit C. E foarte bună.
Ieri am creat o rețetă pentru un domn în vârstă de peste 50 de ani pentru vitalitate masculină și am combinat elemente care consumate în perioada de restricție calorică, vor creea un BOOM de energie și forță în toate direcțiile. Cum spun deseori, un bărbat (sau o femeie) la 50 de ani se află în plină maturitate, nicidecum un om epuizat și degradat fizic și psihic.
Prin acest post cu antioxidanți dezvoltăm și relația cu propriul organism.
Am o știre interesantă:
„Oamenii de știință din Spania au descoperit că o moleculă naturală, numită Quercitina, poate anihila noul coronavirus.
Aceasta funcționează ca un inhibitor al Sars-CoV-2, acționând asupra uneia dintre proteinele cheie pentru multiplicarea agentului patogen. Astfel, noile descoperiri derulate de un grup de cercetători din Zaragoza si Madrid arată că quercitina, prin blocarea activității enzimatice a 3CLpro, este „letală” pentru Sars-CoV-2. Simulările pe computer au arătat că quercitina se leagă exact de componenta activă a proteinei 3CLpro, împiedicând-o să-și îndeplinească corect funcția, afirmă Bruno Rizzuti, cel care coordonează echipa de cercetare.
„Deja, în acest moment, această moleculă este la același nivel cu cele mai bune antivirale folosite în prevenirea infectării cu coronavirus, însă niciuna dintre acestea nu este aprobată ca medicament”, precizează Bruno Rizzuti, pentru publicația italiană Il Messagero, transmite digi24.ro.
Quercitina este prezentă din abundență în legumele și fructele obișnuite, precum caperele, ceapă roșie, ridichi și mere.
Molecula este cunoscută pentru proprietățile sale antioxidante, antiinflamatoare și anti-alergice.
Surse de quercetină (quercetin)
Top alimente ce conţin quercetină
Aliment mg/100g
Capere crude 233,84
Capere conservă 172,55
Mărar 55,15
Frunze verzi de coriandru 52,90
Frunze verzi de fenicul 48,80
Oregano uscat 42,00
Faină de caruba 38,78
Ceapa rosie crudă 31,77
Măcris verde 29,99
Ceapă fiartă 24,36
Kale verde 22,58
Ceapă albă 21,40
Polen 20,95
Aronia 18,53
Seminţe de chia 18,42
Hriscă 15,38
Merişoare crude 14,84
Ardei chili 14,70
Mazăre verde 14,27
Sparanghel 13,98
Goji uscate 13,60
Frunze de ceapă roşie 12,60
Lăptuci crude11,90
Afine crude 7,67
Cătina cruda 7,58
Oregano verde 7,30
Efectele secundare ale quercetinei (quercetin)
Efectele secundare ale acestei substanţe sunt în general întâlnite în cazul utilizării suplimentelor nutritive ce o conţin.
Efectele secundare pot include dureri de cap, balonare, indigestie, afectarea metabolismului proteinelor, afecţiuni ale rinichilor etc.
Sursă info,
https:// www.ziarulnational. md/
http:// cesamancam. ro/quercetina. html
www. digi 24.ro

Adaugă o întrebare, un comentariu sau o recenzie.

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Reducere preț la Filtru de apă de la www.finaqua.ro