Blog

55 de zile fără hrană în 2019

Motivație / Postul cu apă

55 de zile fără hrană în 2019

55 de zile fără hrană în 2019 

Nu am ținut post cu apă 55 de zile în mod consecutiv. Și nici nu am de gând să țin vreodată mai mult de 40 de zile. Nici chiar pentru postul cu apă de 40 de zile nu am încă experiența necesară. Am lansat cifrele acestea nu pentru a impresiona, ci pentru a motiva pe cei interesați de postul cu apă prelungit.

Doamnelor și domnilor, vă anunț că postul cu apă de 21 de zile este posibil și este accesibil oricui. (Desigur cu excepțiile medicale impuse, copiii, femeile însărcinate, cei cu stări de malnutriție, subnutriție, nu au voie să țină post.) 

Scopul acestor posturi cu apă pe care le țin este preventiv, terapeutic și transformațional. Doresc să îmi mențin starea de bine, sănătatea, dar și continui să explorez posibilitățile și bogățiile de altă natură pe care le pot găsi datorită acestui ritual extraordinar.  

Este vorba de 55 de zile împărțite după cum urmează:

  • 21 zile primăvara – doar apă (am descoperit si seva de mesteacan, o apa exceenta. Uneori ceai, cafea, fără zahăr, fără îndulcitori.)
  • 21 zile toamna – apă în care am dizolvat diverse pulberi, prafuri, (scorțișoară, ghimbir, cuișoare, etc.) care conțin un nivel foarte ridicat de antioxidanți și au calorii 0 sau aproape 0. Este o listă în blog cu cei mai puternici antioxidanți naturali. De acolo m-am inspirat. (Fără lichide alimentare gen supe, supe creme, sana, lapte, kefir, smântână, iaurt, etc.) 
  • O zi da, o zi nu – post alternativ – 10 zile. Deci 5 zile de post.
  • Alte 7 zile de post ca teste diverse. De exemplu, am încercat să schimb situații în exterior, să influențez, să mă antrenez în așa ceva, inspirat și de cauzele nobile ale posturilor lui Gandhi și alți lideri excepționali din istorie. Deși consider că 7 zile au fost puține, am văzut că într-adevăr ceva se poate mișca în exterior prin diverse practici de acest gen. Data viitoare le combin altfel, pentru a marca noi reușite. 
  • Am mai ținut așa ocazional câte o zi-două de post cu apă săptămânal, lunar, sau alteori doar cu ceaiuri. Dacă le-aș aduna pe toate cu exactitate, depășesc probabil cele 55 de zile.
  • O dată am ținut post și fără apă, două zile. Autofagia fără apă e periculoasă pentru începători, de aceea amintesc mereu cititorilor să nu țină post fără apă în primii doi-trei ani după introducerea postului cu apă prelungit. Și niciodată să nu exagereze. Postul nu este despre a dovedi ceva, ci este despre depășirea propriilor limite, despre vindecarea interioară, fizică, emoțională, spirituală.

Mi-am împlinit un vis în 2019 în această direcție. M-am depășit pe mine însumi. Mereu am vrut să bifez minim 40 de zile pe an fără alimente nesănătoase sau inutile. Fără pâine, fără zahăr, fără paste, fără fast food, fără băuturi carbogazoase, fără prăjituri, fără patiserie, fără dulciuri, fără cartofi prăjiți, fără alte prăjeli, fără nici un fel de carne, fără grăsimi, fără hamburgeri, fără slănină, fără jumări, fără lactate, fără ouă, fără ketchup, fără sare, fără făină, fără cumpărături, fără gătit (am gătit uneori, dar nu pentru mine). 

Chiar dacă cele 40 de zile pe care le-am obținut nu sunt consecutive, e bine că am făcut-o. Mă simt bine că am reușit. E bine că nu am renunțat în momentele dificile. Am experimentat și am învățat multe lucruri utile și frumoase. Am acum și mai multă determinare pentru continuarea acestei călătorii transformaționale. Am mai mult curaj, am putere, am energie. Sunt mulțumitor lui Dumnezeu pentru asta.

Și în anul 2019 am început clasicul post cu apă de 21 de zile, în luna martie. Deja devine un obicei. An de an îl repet. L-am parcurs și de data asta cu bine. Am prelungit până la 25 de zile pentru că a fost un context mai aparte și am decis că așa e ok. Ieșirea din post a fost pe parcursul a încă vreo 8-10 zile. Am început ușor cu supe creme, supe, deși mulți nu recomandă asta. Din a 4-a zi am început și cu hrană ușoară să mă exprim așa. Salată verde cu morcovi. Apoi și cu țelină, răzălite, stropite cu puțin iaurt. Poate că 150-200 gr pe zi. Apoi am mai schimbat legumele între ele. Îmi place și pătrunjelul, gulia…le-am luat așa ușurel. Plus fructe. Alții încep direct cu crudități. Voi face și eu asta. Așa pare mai corect. Normal că am continuat și cu nelipsitele suplimente tip pulbere, gen scorțișoară, cuișoare, polen crud, Acai Berry și altele, din a doua zi de după post.

Gândiți-vă! Un organism flămând, nehrănit cel puțin 21 de zile, golit, desfundat de tot felul de chestii, absoarbe în mod eficient antioxidanții naturali. Organismul se vindecă mai ușor, își întinerește și întărește sistemul imunitar și organele interne, pentru ca acestea să blocheze, să elimine afecțiuni, boli, virusuri și altele. Organele interne trebuie să își facă bine treaba, că de aici pornesc toate lucrurile bune sau rele în viața omului. 

Sistemul imunitar este medicul interior. Sistemul imunitar este „scutul lui Dumnezeu” înăuntrul nostru. Datorită lui, organismul reușește să supraviețuiască deși este expus zilnic la milioane de microbi, viruși, poluare, stres fiziologic, hrană toxică, apă poluată, uneori infectă, șamd. Medicina și știința apreciază în mod special această minune din corpul nostru numită sistemul imunitar, iar lipsa hranei solide pe o perioadă scurtă sau medie, îl reface din temelie.

Mi-am făcut analizele medicale după ce am finalizat postul. Le-am dus la interpretat. An după an acestea descriu o sănătate de oțel, iar nivelul de antioxidanți din organism continuă să fie apropiat de nivelul maxim de 50.000 mii. Am devenit și donator regulat de sânge. Vârsta biologică a organismului meu este mult mai mică decât vârsta reală pe care o am. Cu adevărat postul încetinește, întârzie procesul de uzură și degradare al organismului. În plus dai jos multe kilograme și asta te ajută să te simți cu adevărat bine. Sunt mulțumitor pentru toate acestea! Ce vești mai bune și-ar dori cineva? (Cu excepția unei moșteniri fabuloase :))). Glumesc.) 

Am vrut să am cel puțin două opinii cu privire la rezultatele analizelor după 21 de zile de post continuu cu apă. Medicul de familie, o doamnă drăguță a fost foarte impresionată de rezultate și m-a felicitat. Tot la fel, și medicul care îmi este și mentor pe domeniul medical, dr. Adrian Cătinean, – medic primar interne și specialist gastroenterologie, doctor în medicină, șeful Centrului Medical Diasan din Cluj – m-a felicitat și m-a încurajat să continui tot așa. El a ajutat mai mulți pacienți să se vindece și cu ajutorul postului cu apă, tratamentul acestora devenind foarte eficient. Postul cu apă amplifică rezultatele bune și așa se produce vindecarea. Și doctorul este un practicant al postului total cu apă, de 3 zile, și speră că va reuși să ajungă și la 21 de zile. I-am promis că îl voi ajuta în acest sens.

Eu admir și respect oameni ca el, care nu se limitează strict la ce au învățat în urmă cu 15-20 de ani în facultate, ci urmăresc cu interes noile descoperiri din domeniul medical și științific, ajutându-și în mod real pacienții. Ei caută să ajute oamenii în mod practic prin vindecare, nu să îi aboneze pe viață la medicamente pentru ameliorarea simptomelor. Aceștia sunt adevărați eroi pentru cei pe care i-au vindecat. Societatea noastră, planeta, are mare nevoie de astfel de caractere în orice domeniu. Politic, medical, religios, afaceri, instituții, educație etc.

Revin la ideea anterioară. Postul cu apă ajută organismul să răspundă mult mai bine la tratament. Asta mi-a explicat și reconfirmat de multe ori dr. Adrian Cătinean. Când ne întâlnim, povestim multe și mereu învăț lucruri noi și importante de la el. E o plăcere să îl asculți dacă ești interesat de aceste lucruri. Îmi place când îmi pune întrebări despre post și reușesc să îi dau răspunsuri pe care le aprobă și le extinde, le dezvoltă, ajutându-mă să înțeleg mai mult și să îmi lărgesc viziunea în această direcție.

Doctorul este și autorul unei cărți importante. El a lansat, nu de mult, volumul Microbiomul intestinal – Secretul sănătății în care menționează de mai multe ori postul cu apă, autofagia, care ajută și stimulează întregul proces al acestuia. Am cumpărat cartea și am primit chiar și o dedicație cu autograf.

Am citit-o o dată, dar pentru studiu mai profund cu siguranță ar trebui să o reiau.

Există multe informații de real ajutor în carte și pentru noi simpli pasionați de sănătate, nu e doar pentru alți medici sau specialiști.

Mă opresc câteva momente la ideea de bază în care doctorul și echipa sa, ne explică faptul că organismul este conectat împreună și în acest fel trebuie să privim prevenirea și vindecarea bolilor, sănătatea în ansamblul ei:

Am evoluat într-un anumit tip de ecosistem natural pentru 3-4 milioane de ani și am ajuns cine suntem azi, iar acum schimbăm totul și vom ajunge să nu mai facem parte din noua paradigmă. Aceste schimbări ne afectează indiscutabil până la nivel celular. Ca să ne reparăm trebuie să ne întoarcem să refacem super-organismul dinăuntrul nostru. Nu putem repara un singur element din corpul nostru, fără să intervenim asupra întregului. Nu se pot vindeca ficatul și creierul fără să vindecăm intestinul. Totul este interconectat de aceea trebuie să echilibrăm propriul nostru corp în relație cu microbiomul, pentru ca mai apoi să reușim vindecarea diferitelor componente. Nu se poate vindeca un organ fără să vindeci dezechilibrele din ecosistemul om-microbiotă.” Pag 35.

Iar la pagina 184 spune: „Postul cu apă are valențe extraordinare în refacerea microbiomului” E super tare chestia asta! Postul cu apă și în acest caz devine „eminența cenușie” care, din umbră, lucrează pentru buna funcționare a tuturor sistemelor organismului. Înțelegeți acum cât de important este postul cu apă pentru sănătatea și viața noastră?

Concluzia este că microbiomul intestinal ne ține sănătoși și funcționali, iar postul cu apă îl ajută pe el să se refacă și să funcționeze cât mai bine pentru sănătatea noastră. Totul este conectat împreună. Așadar ni se reconfirmă faptul că postul cu apă ajută cu adevărat la prevenirea bolilor și afecțiunilor prin această acțiune. Acest adevăr trebuie repetat până când se aude sus de tot. Apropo de asta, în Germania există deja peste 10 spitale în care statul german decontează cheltuielile pentru tratamentele însoțite de postul total cu apă de 21 de zile, sau post total cu apă fără alt tratament. Asta ne amintește și de dr. Valter Longo, dar și alții care au cercetat acest aspect în spitale, în laboratoare și au avut rezultate incredibile chiar la tratamentul de cancer.

Dacă știm asta, știm aproape totul:

1. postul cu apă prelungit ajută la întărirea sistemelor organismului pentru prevenirea a zeci de boli, afecțiuni și a degradării premature a organismului

2. amplifică capacitatea de autovindecare a organismului și 3, ajută tratamentul să își facă treaba mult mai bine și mai repede.

Asta este foarte bine! Desigur există încă foarte multe alte beneficii în domeniul duhovnicesc, spiritual, psihologic și altele.

Am impresia că putem să o luăm pe un drum nou în această privință. De ce să nu evităm atâtea probleme, boli și dificultăți când putem să o facem și e și gratuit pe deasupra? Aceste informații pe care le avem la dispoziție, aceste adevăruri extraordinare, ne deschid uși care pot aduce multă ameliorare și vindecare oamenilor și societății.

Eu cred că suntem în fața unei noi ere, în care postul cu apă, restricția alimentară benevolă, repausul alimentar, autofagia, nu mai pot fi ignorate și care vor putea preveni și rezolva foarte multe din problemele omenirii legate de afecțiuni, boli, viruși, infecții, sisteme de sănătate, economie, risipă. În plus, repet, postul ne ajută foarte mult și la nivel psihic, emoțional și spiritual. Este incredibil cât de mult bine poate să facă un simplu ritual.

Postez un video cu dr. Cătineanu în care ne vorbește despre experiența lui cu postul cu apă de 3 zile.

Nu uita – te poți ajuta!

Vasile

 

Despre autor: Vasile Nemeș este consilier spiritual, life&fasting coach cu o vastă experiență în lucru cu oamenii, câștigată timp de 20 de ani. El practică de peste 5 ani postul cu apă de 21 de zile și alte tipuri de posturi în scop preventiv, terapeutic, transformațional și spiritual. Este administratorul paginii www.postulcuapa.ro iar misiunea lui este ca prin articole, informații, cursuri, consiliere să ajute oamenii să își descopere potențialul interior, să prevină îmbătrânirea prematură, bolile și afecțiunile și să-i învețe să se vindece și cu ajutorul postului cu apă prelungit. Vasile crede că schimbarea în bine și prosperitatea este posibilă oricui o dorește, promovând astfel un stil de viață și de valori bazate pe echilibru, relații sănătoase, în care respectul, înțelegerea, iubirea, bunătatea și integritatea individului predomină.

© Copyright Vasile Nemeș 2020

Aveți permisiunea de a copia orice articol cu obligativitatea menționării numele autorului și adresa cu link a paginii din care s-a preluat. Pentru mai multe informații, colaborări, consultanță scrieți la email: postulcuapă@gmail.com

Adaugă o întrebare, un comentariu sau o recenzie.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *